Companii

Programul „Rabla“ a ajuns şi la Audi şi BMW

Programul „Rabla“ a ajuns şi la Audi şi BMW

Alin Tapalagă, directorul general al Porsche Inter Auto, divizia de retail a Porsche România: Anul trecut vânzările Audi prin „Rabla“ au fost ocazionale, dar acum chiar există clienţi care întreabă. În prezent din totalul vânzărilor Porsche Inter Auto pentru modele Audi 8% sunt prin programul de casare.

Autor: Bogdan Alecu

12.04.2011, 23:50 1806

Discountul de 2.700 de euro oferit de stat la achiziţa uneimaşini noi în cazul în care sunt casate trei rable a devenitatractiv nu numai pentru cei ce doresc să-şi cumpere o maşină nouădin segmentul inferior de preţ, ci şi pentru cei care vor unautoturism premium.

"Acum prima de casare de 2.700 de euro a ajuns să conteze chiarşi pentru clienţii din segmentul premium, indiferent de modelulachizi­ţionat. În plus, acest program ajută dealerul să ofere undiscount suplimentar într-o perioadă în care marja de profit estela un nivel minim", a spus Alin Tapalagă, directorul general alPorsche Inter Auto, divizia de retail a Porsche România.

Potrivit Administraţiei Fondului pentru Mediu, pe listadealerilor care s-au înscris în programul "Rabla" 2011 se află şiconcesionari ai mărcilor Lexus prin Toyota România, Audi prin TessBraşov, Ada Motors Brăila, Midocar Bucureşti, Porsche Inter Auto,Nurvil Râmnicu Vâlcea şi D&C Impex Oradea.

În cazul mărcii BMW un singur dealer s-a înscris în program,Group West Premium din Oradea.

Singura marcă premium cu mai mulţi dealeri înscrişi în programulde casare este Mercedes-Benz, cu şapte concesionari - Ţiriac AutoBraşov, Casa Auto Iaşi, RMB Inter Auto Cluj, Casa Auto Bucureşti,ATP Exodus Baia Mare, Autoklass Sibiu şi Autoportal Râmnicu Vâlcea."Anul trecut vânzările Audi prin "Rabla" au fost ocazionale, daracum chiar există clienţi care întreabă. În prezent din totalulvânzărilor Porsche Inter Auto pentru modele Audi 8% sunt prinprogramul de casare", a spus Alin Tapalagă.

Cel mai ieftin model Audi este cel de clasă mică, A1, al căruipreţ de pornire este de 17.211 de euro cu TVA, care prin programul"Rabla" s-ar reduce la aproape 15.000 de euro. În cazul lui A3Urban Edition, modelul compact al constructorului german, preţul de19.268 de euro cu TVA ar scădea la 16.500 de euro.

Chiar şi aşa, în cazul Audi nu s-au înregistrat volume ridicateprin programul de casare pentru modelele ieftine, ci pentru A4 şichiar A5, modele care pornesc de la 27.980 de euro cu TVA inclusă,respectiv 35.000 de euro, unde cele trei prime de casare reprezintăun discount de sub 10%. În cazul Mercedes-Benz, cel mai ieftinmodel este A-Klasse 160 BlueEfficiency, care are un preţ de pornirede 17.347 de euro cu TVA inclusă şi care costă aproape 14.700 deeuro prin programul de casare. În cazul BMW, cel mai ieftin modeleste Seria 1 116i în trei uşi, care porneşte de la 22.382 de eurocu TVA, iar prin programul Remat ajunge la aproape 19.700 deeuro.

AFACERI DE LA ZERO