Companii

Proiect de 12 mil. euro pentru un complex comercial în Sectorul 1, cu piaţă, birouri şi grădiniţă

Proiect de 12 mil. euro pentru un complex comercial în...

Autor: Ioan Dornescu

19.02.2015, 13:26 226

"Contractul de proiectare şi execuţie are ca obiect edificarea unui imobil S+P+1E+2R, cu funcţiune comercială mixtă de comerţ, piaţă agro - alimentară, birouri şi grădiniţă. În subsol sunt prevăzute spaţii tehnice şi parcaj. Parterul a fost destinat funcţiunilor de comerţ (spaţii comerciale şi piaţă agro-alimentară). Etajul 1 este destinat spaţiilor de birouri, iar etajul 2 este destinat spaţiului de grădiniţă", se arată într-un anunţ al instituţiei.

Acordul are o valoare estimată de 45,3 milioane lei, fără TVA, şi va fi finalizat în termen de trei ani de la data atribuirii.

Lucrările, finanţate din bugetul consolidat al autorităţii contractante, vor fi adjudecate prin licitaţie deschisă. Criteriile de atribuire sunt preţul ofertei, cu o pondere de 80%, şi termenul de finalizare.

Constructorii interesaţi pot depune ofertele sau cererile de participare până la 8 aprilie.

Instituţia funcţionează în subordinea Primăriei Sector 1 şi are în gestiune opt pieţe agroalimentare, conform datelor publicate online.

În vara anului 2007, Primăria Sectorului 1 anunţa că o firmă care a concesionat pe 49 de ani Piaţa Mureş a pornit oficial lucrările de modernizare a acesteia, valoarea totală a investiţiei fiind de aproximativ 25 de milioane de euro.

Într-unul din documentele anexate anunţului de participare lansat de Administraţia Pieţelor Sector 1 se arată că pe terenul pe care va fi ridicat viitorul complex multifuncţional sunt amplasate o serie de elemente de construcţie, parte a proiectului unui imobil cu funcţiuni similare, autorizat în 2007. Şantierul respectivei lucrări este împrejmuit pe toate laturile şi abandonat.

Administratia Pieţelor Sector 1 a lansat la începutul anului trecut procedurile pentru contractarea unui credit de investiţii de 56,2 milioane lei, pe o perioadă de zece ani, pentru construcţia complexului comercial multifuncţional Piaţa Agroalimentară Mureş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO