Companii

Proiect de 2,1 mil. euro pentru dezvoltarea sistemului sanitar din Bihor şi Hajdu-Bihar, Ungaria

Autor: Laurentiu Cotu

09.09.2012, 15:21 110

Consiliul Judeţean Bihor derulează în parteneriat cu judeţul Hajdu-Bihar din Ungaria, un proiect în valoare totală de peste 2,1 mil. euro, în vederea îmbunătăţirii infrastructurii sanitare existente, prin achiziţia unor aparate medicale performante, dezvoltarea sistemului de schimb de pacienţi, dar şi prin realizarea schimbului de experienţă dintre medicii din România şi Ungaria.

Până în prezent, în cadrul proiectului Biharmed s-au achiziţionat o masă pentru operaţii ortopedice, un aparat de radiologie, un osteodensitometru modern, un computer tomograf şi sistemul de telemedicină.

Tot prin acest proeict s-a mai achiziţionat şi un aparat Lokomat care va funcţiona din iarnă la spitalul clinic de recuperare medicală din Băile Felix şi un aparat RMN la spitalul Kenezy din Debreţin. Totodată, se are în vedere şi înfiinţarea unui centru regional de osteoporoză. Proiectul are ca termen de finalizare luna decembrie a acestui an.

Partenerii proiectului sunt Consiliul Judeţean Bihor, spitalul Kenezy din Debreţin, spitalul judeţean din Oradea, spitalul clinic de recuperare medicală din Băile Felix şi firma Egeszsegugyi Jarobeteg Kozpont szolgaltato Nonprofit KFT din Debreţin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO