Companii

Proiect european de peste 9 mil. euro pentru modernizarea transportului public din Cluj-Napoca

Autor: Laurentiu Cotu

03.05.2012, 15:41 377

Primăria Cluj-Napoca investeşte aproape 40 mil. lei (peste 9 mil. euro), TVA inclus, în modernizarea şi extinderea sistemului de transport public în comun din municipiu. Din valoarea totală a proiectului

''Modernizarea şi extinderea sistemului de transport public în comun în zona metropolitană Cluj -etapa I'', peste 27,5 mil. lei (6,9 mil. euro) reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă.

Proiectul prevede reabilitarea infrastructurii de transport public şi îmbunătăţirea serviciilor de transport în comun în municipiul Cluj-Napoca. În cadrul acestui proiect se vor moderniza 87 de staţii de transport public călători şi se va monta un sistem automat de eliberare a legitimaţiilor de călătorie (61 de automate şi 7 centre de vânzare a legitimaţiilor de călătorie).

Totodată, investiţia prevede asigurarea iluminatului în 35 din staţiile modernizate, creşterea gradului de acces al persoanelor la informaţii de interes public prin montarea de panouri de afişaj, ce vor furniza diferite aspecte legate de timpul estimat de sosire în staţie a mijloacelor de transport în comun, puncte de interes aflate în vecinătatea traseelor.

De asemenea, se are în vedere creşterea mobilităţii călătorilor prin folosirea oricărui mijloc de transport care ajunge în staţie cu destinaţia dorită de aceştia. Proiectul ''Modernizarea şi extinderea sistemului de transport public în comun în zona metropolitană Cluj -etapa I'', face parte dintr-un program de proiecte propuse şi aprobate prin Planul Integrat de Dezvoltare-ZMC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO