Companii

Proiect special. Anuar ZF Energie: Harta energiei din România sau unde se află activele strategice care ţin o ţară în mişcare

Proiect special. Anuar ZF Energie: Harta energiei din...

Autor: Roxana Petrescu

20.04.2022, 17:45 329

Sectorul energetic, de petrol şi gaze este un domeniu de peste 30 de miliarde de euro, aceasta fiind cifra de afaceri cumulată a celor mai mari companii de profil incluse în topul celor mai mari 1.000 de firme din România.

În acest moment, România este al treilea cel mai mare producător de petrol la nivelul UE şi al doilea mare producător de gaze la nivelul blocului, cu şanse bune de consolidare a acestei poziţii odată cu startul lucrărilor de explorare şi producţie în zona de mare adâncime a Mării Negre.

Ceea ce este vizibil este o concentrare puternică a activelor de producţie de energie în zona de sud a României, aici fiind active centrala de la Cernavodă sau marile centrale pe cărbune, dar şi proiectele de energie verde care au schimbat semnificativ mixul energetic în ultima decadă.

Dincolo de activele clasice, în acest moment România are o reţea de 1.161 de staţii pentru maşinile electrice, faţă de cele circa 2.000 de benzinării clasice, şi o comunitate de prosumatori de circa 13.600 de membri, în creştere exponenţială faţă de cei 300 de prosumatori din 2019.

Aflaţi mai multe în noua ediţie a anuarului ZF Energie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO