Companii

Proiect ZF/Vodafone. Femei în business. Natalia Chiriţescu,Director, Medium & Large Enterprises, Vodafone Business: Mă aştept să vedem din ce în ce mai multe firme în domeniul IT&C cu concepte şi produse inovatoare, viitori unicorni

Autor: Ramona Cornea

27.11.2021, 12:00 119

Natalia Chiriţescu,Director, Medium & Large Enterprises în cadrul Vodafone Business, afirmă că se aşteaptă să vadă din ce în ce mai multe firme în domeniul IT&C cu concepte şi produse inovatoare, viitori unicorni.

”Despre cum va evolua piaţa de IT&C în România, cred că până acum creşterea a fost foarte mult adusă şi a fost împinsă şi de firmele din domeniu care s-au implantat în România cu centre de servicii sau cu centre de dezvoltare şi care au dus la această creştere a industriei şi au condus şi la creşterea economică. În acelaşi timp, cred că aceste firme oferă job-uri mai degrabă confortabile şi cred că cumva au reţinut tinerii din a porni o afacere pe cont propriu. Tu ai dat câteva exemple - Daniel Dineş, Florin Talpeş, sunt puţine aceste nume în raport cu numărul de absolvenţi de informatică şi cu numărul de oameni care lucrează în acest domeniu şi cred că asta începe să se schimbe acum. Mă aştept să vedem din ce în ce mai multe firme în domeniul asta cu concepte şi produse inovatoare, viitori unicorni”, a declarat Natalia Chiriţescu în cadrul emisiunii Femei în Business, realizată de ZF în parteneriat cu Vodafone.

Mai mult, ea crede că va apărea o sursă de dezvoltare mai degrabă organică care va aduce o creştere accelerată a pieţei de IT&C din România.

”Că să încurajăm aceşti antreprenori să rămână în România sunt necesare mai multe lucruri, este necesară simplificarea, digitalizarea proceselor administrativ-publice, este important să păstram facilităţile fiscale pe care le avem pentru această industrie pentru că ea creşte accelerat în toată lumea şi avem nevoie să încurajăm programatorii să rămână în ţară. Pe lângă asta, cred că industria va continua în Romania să crească şi prin exploatarea acestor surse de finanţare a direcţiei de digitalizare din PNRR, evident este important să nu mai întârziem şi să facem uşoară accesarea acestor fonduri,dar eu sper, sunt convinsa că se va întâmplă şi în următorii ani vom vedea o creştere accelerată”, a adăugat reprezentanta Vodafone Business.

Natalia Chiriţescu este absolventă a Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii din Bucureşti, iar în 2005 a absolvit şi cursurile programului de MBA al şcolii de afaceri franceze INSEAD. În prezent se ocupă de segmentul companiilor medii şi mari în cadrul Vodafone Business, unde este director al diviziei medium and large enterprises. De-a lungul carierei, ea a avut mai multe roluri în zonele de tehnologie, financiar, transformare strategică, vânzări de soluţii de comunicaţii şi tehnologie pentru clienţii globali sau strategici ai Vodafone.

Vodafone România a lansat pachetul comercial „Special Edition, Vodafone – Ziarul Financiar“, ce oferă companiilor mici şi mijlocii o soluţie completă de servicii de conectivitate, acces nelimitat la platforma ZF Corporate şi suport printr-un consultant Vodafone dedicat.

Acesta este un extras din interviul acordat de Natalia Chiriţescu în emisiunea Femei în business. Urmăriţi interviul integral aici.​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO