Companii

Proiecte din Cluj, Timişoara, Iaşi şi Bucureşti se întâlnesc în cadrul conferinţei ZF Birouri&Rezidenţial 2019

Proiecte din Cluj, Timişoara, Iaşi şi Bucureşti se...

Autor: Bogdan Alecu

19.09.2019, 00:06 763

Pieţele imobiliare din Cluj, Timi­şoa­ra, Iaşi şi Bucureşti au cunoscut o dez­vol­tare puternică în ultimii ani, iar dez­voltatorii au în plan noi investiţii în zo­na de birouri, locuinţe sau ansam­blu­ri mixte. Despre boom-ul imobiliar din ma­rile oraşe, despre ce mai pot construi dez­voltatorii, despre planurile lor se va vorbi în cadrul conferinţei ZF Bi­rouri&Rezidenţial 2019. 

Printre speakerii pre­zenţi în cadrul eveni­men­tului se nu­mără Florin Mariş, ma­na­­ging part­ner al Estoria City, unul dintre cele mai noi branduri în zona de real-estate din România.

Florin Mariş, alături de Raul Ciurtin, fostul acţionar al produ­că­to­ru­lui de lactate Albalact, a dezvoltat clă­direa de birouri Vivido la Cluj-Napoca, unde îşi are sediul Porsche Engineering subsidiară a gigantului german Porsche Engineering Group, care a deschis în 2016 un centru de dezvoltare de soft­ware în domeniul auto. Clădirea Vivido, situată în apro­pierea Facultăţii de Ştiince Econo­mice din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, are opt eta­je, o suprafaţă de circa 7.000 mp şi este dezvoltată de Hexagon Developments.

Tot în cadrul evenimentului va fi prezent şi Laurenţiu Manea, manager pentru clădirile de birouri Openville Timişoara.

La sfârşitul lunii august a fost inau­gurată oficial prima fază din proiectul imobiliar Iulius Town din Timişoara, o investiţie realizată în par­te­neriat cu fondul de investiţii Atterbury Europe. Etapa care şi-a deschis porţile cuprinde 120.000 de metri pătraţi de spaţii pentru cum­părături (echiva­len­tul a 12 terenuri de fotbal) - incluzând Iulius Mall -în 450 de magazine, un centru de fitness, săli de evenimente, dar şi 100.000 de metri pătraţi de spaţii office şi 41.000 de metri pătraţi de spaţii verzi.

Ultima clădire, UBC 0, care va fi şi cea mai înaltă din România, este estimat că se va livra în 2020. De la deschiderea mallului Iulius din Timi­şoara, la începutul anilor 2000, şi până acum, în dezvoltările de real estate din Timişoara ale Iulius Group au fost investiţi în total 442 de milioane de euro.

Suma include şi dezvoltările fă­cute înaintea începerii proiectului Iulius Town. Întregul proiect Iulius Town a fost finanţat de mai multe bănci: Erste, UniCredit, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, OTP Bank.

Iulius Town este, practic, o repli­că a mo­delului pe care Iulian Dascălu l-a implementat iniţial în Iaşi, în an­samblul Palas, un mix de birouri, mall şi parc transformat într-o atracţie pentru locuitorii Moldovei.

 

Ziarul Financiar organizează în data de 25 septembrie cea de-a patra ediţie a conferinţei  „ZF Birouri şi Rezidenţial 2019“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO