Companii

Proiectele verzi deja finalizate, pe radarul investitorilor. ENGIE preia un parc solar finalizat în 2014, anul în care regenerabilele au „îngheţat“ în România

Proiectele verzi deja finalizate, pe radarul...

Autor: Roxana Petrescu

21.05.2021, 00:05 1082

♦ Modificarea schemei de sprijin pentru energia verde din 2014 i-a determinat pe mulţi investitori să-şi oprească proiectele, dar acum ele devin ţinte de achiziţii pentru al doilea val de energie regenerabilă.

ENGIE România, cel mai mare distribuitor şi furnizor de gaze naturale local, a preluat un parc solar cu o capacitate de 5,46 MW de la doi investitori germani.

„Suntem bucuroşi să finalizăm această achiziţie şi, în acelaşi timp, dornici să o vedem urmată de alte dezvoltări în zona de energie verde, care ne vor ajuta să ne construim o poziţie puternică în sectorul de energie regenerabilă centralizată“, a declarat Eric Stab, preşedinte & CEO al ENGIE România.

ENGIE România operează în pre­zent 113 MW de energie rege­ne­ra­bilă în capacităţi eoliene şi foto­volta­i­ce. Anterior acestei achiziţii, ENGIE România era prezentă pe pia­ţa locală de energie regenerabilă prin operarea a două parcuri eoliene am­pla­sate în judeţele Brăila şi Galaţi şi a unui parc fotovoltaic în judeţul Harghita.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO