Companii

Proiectul de birouri Hermes BC din Pipera continuă, dar fără Alpine

Foto Cristi Moga

Foto Cristi Moga

Autor: Cristi Moga

23.07.2013, 22:01 2169

Lucrările la prima clădire a parcului de afaceri Hermes Business Campus de pe bulevardul Dimitrie Pompeiu din Pipera, al cărei antreprenor general era din toamna anului trecut firma de construcţii Alpine Bau Gmbh, continuă cu subcontractorii societăţii, în condiţiile în care acordul dezvoltatorului cu grupul austriac a fost reziliat.

Proiectul de birouri este dezvoltat de grupul belgian Atenor, iar structura clădirii a fost ridicată, în prezent lucrându-se la faţadă.

„Cei de la Alpine se ocupau doar de administrarea lucrărilor de construcţie, iar noi am decis să continuăm doar cu subcontractorii, dată fiind situaţia companiei. Lucrăm la faţadă şi păstrăm aceeaşi dată de finalizare, respectiv luna noiembrie a acestui an”, au precizat pentru ZF reprezentanţii locali ai grupului Atenor.

Contractul de antrepriză pentru proiectul cu o suprafaţă închiriabilă de 18.000 de metri pătraţi era de aproximativ 15 milioane de euro, iar belgienii finanţează această investiţie din fonduri proprii.

„Situaţia cu privire la întreruperea contractului cu Alpine a intervenit în ultimele două săptămâni, după declanşarea situaţiei din Austria”, au mai afirmat reprezentanţii Atenor.

Pe şantierul proiectului utilajele celor de la Alpine au fost trase într-o parte, iar pe cabina paznicului a fost postat un anunţ clar: „Nu se fac angajări”.

Grupul belgian a anunţat până în prezent semnarea unui singur contract pentru o suprafaţă de 650 de metri pătraţi în cadrul clădirii. Proiectul derulat pe un teren de 15.000 de metri pătraţi ce a aparţinut fabricii Electronica prevede realizarea mai multor clădiri cu o suprafaţă totală de birouri de circa 78.000 de metri pătraţi. Zona respectivă a oraşului, deşi are acces la mijloace de transport în comun, inclusiv la metrou, a devenit extrem de competitivă, cu spaţii disponibile în clădirile existente şi mai multe proiecte în lucru.

Experienţa celor de la Alpine în realizarea clădirilor de birouri include şi proiectul Petrom City, sediul celei mai mari companii din România, OMV Petrom, şi o dezvoltare ce a impresionat mediul local de business. 

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO