Companii

Proiectul ZF Antreprenorii României: ZF merge joi la Cluj să analizeze starea businessului din Cluj şi din Bistriţa

Proiectul ZF Antreprenorii României: ZF merge joi la...

Autor: Adelina Mihai

21.09.2016, 00:07 529
Ziarul Financiar şi Banca Transilvania organizează mâine la Cluj evenimentul „Capitalul privat românesc - o şansă pentru dezvoltarea economică a României”, în care se va discuta despre situaţia capitalului privat românesc şi măsurile necesare pentru dezvoltarea businessului autohton în Cluj şi în Bistriţa-Năsăud.

Potrivit unei analize a ZF, cele mai mari zece companii antreprenoriale din Cluj au o cifră de afaceri cumulată de 4,3 miliarde de lei, adică 9% din cifra de afaceri totală a judeţului. Spre comparaţie, în Bistriţa-Năsăud, cei mai mari zece antreprenori au o cifră de afaceri totală de 1,5 miliarde de lei, adică 15% din businessul total al judeţului.

Banca Transilvania este cel mai mare business antre­pre­no­rial din Cluj, cu o cifră de afaceri de peste 2,7 mi­liarde de lei în 2015, potrivit datelor de la Registrul Comer­ţu­lui, generând astfel aproape 6% din cifra de afaceri a jude­ţu­lui şi peste 60% din cifra de afaceri a celor mai mari zece com­panii antreprenoriale din Cluj.

În judeţul Bistriţa-Năsăud cea mai mare companie antreprenorială este Teraplast, cel mai mare procesator de PVC de pe piaţa locală, care a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 268 de milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO