Companii

Proprietarii Romprim vor autorizaţie pentru realizarea unui “hipermagazin”. Ajunge Kaufland şi în Berceni, cel mai aglomerat cartier de hipermarketuri?

Proprietarii Romprim vor autorizaţie pentru realizarea...

Autor: Cristi Moga

28.01.2013, 19:28 2266

Proprietarii platformei industriale Romprim din cartierul bucureştean Berceni au solicitat aprobarea unui plan urbanistic zonal (PUZ) pentru dezvoltarea unui “hipermagazin”, proiect ce va fi supus aprobării în cadrul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti ce va avea loc mâine, 29 ianuarie.

În piaţa imobiliară se discută de mai bine de un an despre o achiziţie pe care germanii de la Kaufland, liderul pieţei locale de retail, ar putea să o realizeze la Romprim, dar majoritatea tranzacţiilor importante cu terenuri semnate în ultima perioadă au depins de aprobarea unui PUZ sau a unei autorizaţii de construire.

Cu alte cuvinte, cel mai probabil proprietarii Romprim au cerut aprobarea PUZ-ului având deja “bătută palma” cu un potenţial cumpărător.

Pentru acest hipermarket a fost dezmembrată o parcelă de 18.000 mp din platforma de 57.000 de metri pătraţi a Romprim şi au fost solicitaţi indicatori urbanistici normali pentru acest gen de investiţii: un coeficient de utilizare a terenului (CUT) de 1 şi o înălţime maximă de 10 metri.

Berceniul este în prezent, alături de Militari, cel mai aglomerat cartier de hipermarketuri, aici fiind prezenţi atât Cora (în Sun Plaza), cât şi Carrefour (în Grand Arena) şi Real în cadrul unui parc de retail care mai cuprinde unităţi Metro şi OBI. Platforma Romprim se află la intersecţia dintre şoseaua Olteniţei şi şoseaua Vitan-Bârzeşti, astfel că proiectul celor de la Kaufland ar concura inclusiv cu centrul comercial Vitantis de lângă târgul de maşini Autovit.

Kaufland are în prezent o reţea de 81 de magazine pe piaţa locală şi a realizat în 2011 vânzări de peste 1,3 miliarde de euro, cea mai mare cifră de afaceri realizată de vreun retailer local. În Bucureşti compania germană are patru magazine în zonele Sebastian, Colentina, Barbu Văcărescu şi Mihai Bravu.

Pe de altă parte, în 2011 Romprim mai avea 229 de angajaţi (faţă de 873 în 2001) şi a realizat o cifră de afaceri de 13,3 mil. euro şi un profit net de 150.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO