Companii

Proprietarul centrului comercial Ulpia din Deva face o fabrică de apă lângă Haţeg

22.06.2010, 23:29 2098

Compania Ape Minerale Boholt din Deva, controlată de omul deafaceri Horia Daniel Faur, care deţine grupul Quasar, susţine că vaconstrui o fabrică de îmbuteliere a apei minerale plate şi uncentru logistic în judeţul Hunedoara.

Fabrica va fi amplasată în Munţii Haţegului, urmând ca în viitorsă fie produse aici şi sucuri. "Intenţia noastră este ca începânddin pri­măvara anului viitor să putem demara producţia de apăminerală plată în noua fabrică. Aici vor funcţiona 3 sau 4 linii deîmbuteliere, iar capacitatea maximă a fabricii va fi de 500 demilioane de litri de apă pe an. Totodată vom construi şi un centrulogistic a cărui suprafaţă va fi de câteva mii de metri pătraţi", adeclarat pentru Gabriel Dalea, country ma­nager al companiei ApeMinerale Boholt.

Compania Ape Minerale Boholt face parte din grupul hunedoreanQuasar şi a mai finalizat până în prezent o investiţie de 5 mil.euro în construcţia unei fabrici de apă minerală carbogazoasă înlocalitatea Boholt. Apa minerală carbogazoasă produsă la Boholteste comercializată pe piaţă la pet-uri de 0,5 şi 1,5 litri subbrandul Aqua Sara. Capacitatea de îmbuteliere a fabricii din Boholteste de peste 100.000 de litri de apă zilnic, circa 30 de milioanede litri pe an.

"Investiţia realizată în mare parte din fonduri proprii a fostfinalizată în acest an, iar fabrica a început să producă din a douajumătate a lunii mai. În anul 2007 acţionarii Quasar auachiziţionat izvoarele Boholt de la stat, iar investiţia recentfinalizată a fost realizată pe platforma vechii fabrici de apăminerală. În momentul de faţă ne aflăm în stadiul de construc­ţie areţelei de distribuţie şi negociem parteneriate cu unele lanţuri deretail", a spus Gabriel Da­lea.

Apa minerală Aqua Sara este comercializată în prezent în judeţulHunedoara şi în judeţele limitrofe.

Ape Minerale Boholt este prezentă pe piaţă începând din anul2009, conducerea companiei estimând pentru acest an o cifră deafaceri de 10-12 mil. lei (circa 2,5 mil. euro) şi un număr de60-70 de angajaţi.

"Mizăm pe o evoluţie pozitivă a pieţei în următoarea perioadă detimp, în condiţiile în care România este cu mult sub nivelulţărilor europene în ceea ce priveşte consumul de apă minerală. Înfuncţie de evoluţia pieţei, anul viitor este posibil să demarăm şiproducţia sucurilor", afirmă Dalea.

Afacerile lui Daniel Faur

Omul de afaceri hunedorean Horia Daniel Faur controlează alăturide Eugen Hoancea grupul Quasar care cuprinde companiile Ulpia, NeraShopping Center, Jiul Shopping Center, Primavera Turism, Discount,Comfruct cu activităţi în închirierea spaţiilor comerciale,producătorul de tâmplărie din PVC Quasar Industries, producătorulde betoane Tino Beton, Acomin SA cu domeniu de activitateconstrucţiile civile şi industriale, Primavera Residence(dezvoltare şi vânzare de apartamente).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO