Companii

Proprietarul Lemet: De la noi nu pleacă oamenii în ţară, ci se duc în Anglia, Germania sau Italia

Ale­xandru Rizea, pro­prietarul Lemet

Ale­xandru Rizea, pro­prietarul Lemet

Autor: Corina Mirea

07.03.2016, 17:00 1004

Peste 500 de angajaţi lucrează pentru producătorul de mobilă Lemet în comuna Brebu din judeţul Prahova, cu 25% mai mulţi decât la începutul crizei (2009).

Totuşi, compania nu a fost ferită de fluctuaţia de personal, mai ales în rândul tinerilor. Asta în ciuda faptului că Brebu are mai puţin de 8.000 de locuitori, iar Lemet este cea mai mare sursă de noi joburi pentru brebeni şi pentru cei din localităţile vecine.

„Fluctuaţia de personal este încă destul de mică la noi, sub 10%, însă se simte un trend de creştere. Este o ten­dinţă pe care am început să o simt din prima parte a anului trecut şi care cred că va ajunge la nivelul din 2008, când oa­menii schimbau locul de muncă destul de repede. Dar la noi nu se pleacă tot în Ro­mânia, pentru un alt jucător, ci se pleacă în Anglia, Germania, Italia şi Spania. Tinerii încă sunt atraşi de străinătate“, susţine Ale­xandru Rizea, pro­prietarul Lemet, produ­cător de mobilă pe care antre­pre­norul l-a creat la începutul anilor '90. El susţine că sunt şi tineri care se întorc în Brebu să lucreze pentru Lemet după ce au stat mai mult timp pe alte meleaguri pentru că încep să simtă lipsa familiei, a prie­tenilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO