Companii

Proprietarul Stefanel: Nu avem planuri de extindere masivă. Vrem să îmbunătăţim performanţele magazinelor actuale

Autor: Cristina Roşca

02.12.2011, 13:23 228

Stefanel deţine pe piaţa locală zece magazine monobrand, dintre care cinci în capitală (Piaţa Romană, Mall Vitan, AFI Palace Cotroceni, Hotel Marriott şi Mario Plaza). Anul viitor va fi deschis magazinul numărul 11 în Palas Iaşi.

"Vom remodela o parte dintre magazinele deja existente, însă nu avem planuri de extindere masivă în viitorul apropiat. Continuăm însă să analizăm oportunităţile care apar pentru că avem încredere în România. Este o piaţă cu potenţial masiv."

Întrebat unde ar mai putea deschide Stefanel magazine, Giuseppe Stefanel a spus că în prezent scopul companiei este să îmbunătăţească performanţele unităţilor deja existente. El adaugă însă că datorită faptului că Bucureştiul este un oraş foarte important pe harta magazinelor Stefanel datorită unei lungi istorii aici, era normal ca aici să fie amplasat cel mai nou concept store. "În pofida crizei, legătura pe care o avem cu piaţa locală este una puternică, de aceea am deschis o nouă unitate de 357 metri pătraţi într-o vilă elegantă din centrul oraşului (Piaţa Romană, n. red.)." Compania este prezentă în peste 20 de ţări din Europa, precum şi în state din Asia şi America de Sud. În regiune România este alături de Polonia cea mai importantă ţară după numărul de magazine.

"În România avem 10 magazine monobrand, cu o cifră de afaceri de peste 5 milioane de euro. Avem peste 70 de angajaţi şi sperăm să continuăm să creştem în această ţară." Potrivit informaţiilor publicate de companie pe site-ul Ministerului de Finanţe, în 2010 cifra de afaceri a Stefanel România a fost de 13,1 mil. euro (3,11 mil. euro), în scădere de la 16,9 mil. lei (4 mil. euro) în anul anterior, iar pierderea companiei italiene s-a situat la 2,8 mil. lei (0,67 mil. euro), aproape la jumătate faţă de 2009.

Cel mai bun an pentru companie a fost 2007, când afacerile depăşeau 21 mil. lei (6,29 mil. euro), duble în euro faţă de 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO