Companii

Prospecţiuni SA a trecut pe pierderi la nouă luni, de 37 milioane de lei. Afacerile au scăzut cu 21%

Prospecţiuni SA a trecut pe pierderi la nouă luni, de...

Autor: Carol Dan

14.11.2014, 18:11 713

Cifra de afaceri a companiei a scăzut în primele nouă luni cu 21%, la 215,1 milioane de lei (48,3 milioane euro), de la nivelul de 272,4 milioane de lei în perioada similară a anului anterior, reiese din datele Prospecţiuni transmise vineri Bursei de Valori Bucureşti.

Compania menţionează că afacerile au scăzut, printre altele, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, care au dus la întârzierea unor lucrări, ca urmare a situaţiei politice "neclare" şi a "reacţiei negative a mass-media şi a proprietarilor de terenuri" în privinţa gazelor de şist, din cauza cărora compania a avut întârzieri în derularea unor lucrări de proespectare.

Compania de servicii geofizice şi geologice este controlată de Ovidiu Tender prin firma Tender SA Timişoara, care deţine un pachet de 55,7% din acţiuni.

SIF Muntenia (SIF4) are un o participaţie de 11,82%, iar alţi acţionari cumulează diferenţa de 32,4% din capitalul companiei.

Acţiunile Propecţiuni se tranzacţionează vineri la BVB la preţul de 0,124 lei/titlu, în scădere cu 0,4%. Compania are o capitalizare de 89,4 milioane de lei (22,2 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO