Companii

Protestul spontan de la Tarom: Ministrul transporturilor spune că trimite Corpul de Control la companie, iar piloţii vor asigura cursele următoare

Protestul spontan de la Tarom: Ministrul transporturilor...

Autor: Cristina Cuncea

16.09.2014, 12:23 378

Luni, şapte curse Tarom, între care două externe, au fost anulate, iar alte două au avut întârzieri, în urma unui protest spontan al unor piloţi şi copiloţi. Marţi, Tarom a anunţat că protestul piloţilor şi însoţitorilor de bord continuă şi dintr-o medie de 59 de curse pe zi (interne, externe, chartere) are în acest moment 4 anulări şi 3 întârzieri.

Rus a convocat marţi, la sediul instituţiei, conducerea şi sindicatele din Tarom, în vederea deblocării situaţiei care a dus la întârzierea sau anularea mai multor zboruri.

În urma întâlnirii, părţile implicate au convenit să se formeze o echipă de lucru în acest scop, echipa urmând să fie alcătuită din doi reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, doi reprezentanţi ai sindicatelor şi doi membri ai administraţiei companiei. Aceştia trebuie ca până luni, 22 septembrie 2014, când va avea loc o nouă întâlnire între părţile implicate, să prezinte soluţiile identificate, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor. Totodată, piloţii s-au angajat să asigure cursele următoare pentru ca pasagerii să nu fie puşi în situaţii neplăcute.

Rus a cerut în cadrul întâlnirii şi un plan de dezvoltare a companiei în funcţie de direcţiile strategice ale infrastructurii aeriene şi în conformitate cu Master Planul de Transport.

"Trebuie să se găsească soluţii în interiorul legii şi în conformitate cu bugetul companiei. Luni vom avea o nouă discuţie pentru a analiza soluţiile identificate de grupul de lucru. Vă invit la raţionalitate pe toţi pentru a lua împreună măsurile corecte pentru redresarea companiei. Vă îndemn să fiţi de 100 de ori mai raţionali şi de 1.000 de ori mai puţin pătimaşi (...) Sunt convins că vom găsi soluţii civilizate pentru situaţia creată", a afirmat Rus.

Ministrul a solicitat luni conducerii şi sindicatelor Tarom să înceapă negocierile şi să găsească rapid soluţii pentru ca activitatea operatorului aerian să revină la normal.

Ministrul Transporturilor a solicitat celor două părţi implicate să urgenteze procedura de negociere pentru ca pasagerii să nu aibă de suferit şi a atras atenţia că "soluţiile se pot găsi doar într-un cadru instituţional adecvat, nu de pe poziţii de forţă".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO