Companii

Provocare ZF: Ce aşteptări au antreprenorii şi managerii români de la noul guvern: Vrem stabilitate, vrem miniştri competenţi, vrem infrastructură, vrem o relaţie mai bună guvern-mediul de afaceri . Joi, Orban trebuie să prezinte lista miniştrilor

Provocare ZF:  Ce aşteptări au antreprenorii şi...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

24.10.2019, 00:07 1638

Desemnat marţea trecută premier, liderul PNL Ludovic Orban trebuie să prezinte Parlamentului până vineri o formulă de guvern şi un program de guvernare.

 

Deblocarea proiectelor publice, infrastructură, de­birocratizare, com­baterea corupţiei, conti­nui­tate, stabilitate, echi­li­bru. Aşa îşi rezumă antreprenorii şi managerii aşteptările de la noul guvern, mesajele lor fiind transmise la unison, indiferent dacă este vorba despre piaţa de construcţii, imobiliară, farma, alimentară sau a produselor chimice.

„Aş vrea ca miniştrii care vor veni să fie specialişti în domeniile care le vor fi în­cre­dinţate. Aş vrea ca acest guvern să fie unul de durată şi să nu se tot schimbe, aşa cum s-a întâmplat până acum. Avem ne­voie de continuitate“, spune Dorel Go­ia, acţionar al producătorului de ma­te­riale de construcţii Teraplast Bistriţa, în top 5 jucători de profil de pe piaţa locală, cu afaceri de peste 800 mil. lei în 2018.

Construcţiile sunt unul dintre sec­toa­rele vizate de modificările legis­la­tive din ul­ti­mul an, intrând sub incidenţa or­do­nan­ţei de urgenţă 114/2018, care pre­ve­de, printre altele, stabilirea unui sala­riu mi­­­nim brut de 3.000 de lei pentru an­ga­jaţii din construcţii. Măsura a fost menită să revigoreze un sector măcinat de lip­sa proiectelor publice şi a forţei de mun­că.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro