Companii

Punctele farmaceutice din satele depopulate încep să dispară: Paul Negoiţă, managerul farmaciilor Iris Pharm, Buzău: Prin sate mai izolate a trebuit să închidem, au crescut cheltuielile, populaţia a scăzut

Paul Negoiţă, managerul Iris Pharm din Buzău: Cred că acum e momentul conservării, nu al extinderii. Motivul este că au crescut cheltuielile cu personalul şi cu întreţinerea.

Paul Negoiţă, managerul Iris Pharm din Buzău: Cred că acum e momentul conservării, nu al extinderii. Motivul este că au crescut cheltuielile cu personalul şi cu întreţinerea.

Autor: Georgiana Mihalache

16.02.2023, 00:07 91

♦ În 2022, Iris Pharm număra 63 de farmacii în judeţul Buzău ♦ La nivel naţional sunt sate întregi fără o unitate farmaceutică, iar pacienţii merg în cel mai apropiat oraş pentru medicamente ♦ Şi aprovizionarea e deficitară în zona rurală, iar lipsa de medicamente de la început de an este o presiune suplimentară.

Zona rurală, ocolită în general de marile reţele de farmacii, care şi-au concentrat atenţia pe expansiunea la oraşe, este prima afectată de creşterea cheltuielilor, de la utilităţi, la salarii. Astfel, una dintre cele mai puternice reţele regionale de farmacii - Iris Pharm din Buzău - a decis să închidă şapte-opt puncte de lucru din satele îndepărtate de zonele urbane.

„Sunt probleme cu medicamentele şi cu modificarea plafoanelor salariale. Noi, cei care avem puncte mai mici, prin sate mai izolate, a trebuit să închidem o parte dintre ele pentru că nu îşi mai acopereau cheltuielile. Preţul la medicamente a rămas la fel, iar cheltuielile cu salariile au crescut, oamenii vor chirii mai mari pe proprietate. Avem unităţi în zone cum e Băeşti, la 70 km de Buzău. Aici sunt puncte foarte mici şi suntem în proces de renunţare la acestea. Este prima dată când facem disponibilizări pentru că farmaciile nu se mai pot susţine“, a explicat Paul Negoiţă, managerul Iris Pharm din Buzău.

Şapte-opt puncte de lucru sunt vizate în acest proces de închidere, potrivit acestuia, în contextul în care cheltuielile au crescut mult mai repede decât veniturile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO