Companii

Punctele gastronomice pot fi motorul de dezvoltare al zonelor rurale din România

Punctele gastronomice pot fi motorul de dezvoltare al...

Autor: Miruna Diaconu

03.08.2022, 07:30 217

Punctele gastronomice locale ar putea ajuta semnificativ zonele rurale din România, oferindu-le şansa de a se dezvolta.

Prin crearea unor astfel de puncte gastronomice, producţia locală ar putea fi încurajată, dar şi meşteşugul.

„Cineva care are cinci vaci şi în mod normal dă laptele unui procesator, nu îl mai dă la un preţ mic, având un punct gastronomic, îl trimite direct acolo, acest lucru dă valoare adăugată mai mare produsului“, spune Dorian Lungu, proprietarul Gastro Local.

Şansa zonelor rurale ale României de a se dezvolta este reprezentată de două segmente, şi anume agricultura şi turismul, iar un astfel de punct gastronomic local le implică pe amândouă.

Prin atragerea turiştilor, o astfel de activitate îi poate încuraja şi pe cei din comunitate să îşi facă o mică afacere prin care să vândă sau să producă ceva, astfel creându-se un lanţ scurt de aprovizionare.

Punctele gastronomice locale reprezintă mici afaceri de familie care presupun servirea mesei în gospodăria proprie a unui număr de până în 12 persoane simultan, meniul având o gamă redusă de produse.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO