Companii

PwC : Companiile din Republica Moldova au majorat salariile brute cu o medie de 6,4% în acest an şi estimează un plus de 7,22% pentru 2020

PwC : Companiile din Republica Moldova au majorat...

Autor: Roxana Rosu

11.11.2019, 11:48 176

Salariile brute în rândul companiilor din Republica Moldova au crescut în medie cu 6,4% în acest an, uşor sub nivelul estimat anterior, de 6,82%, managerii prognozând un avans de 7,22% în 2020, potrivit studiului PayWell Moldova 2019 realizat de PwC.

”Angajatorii din Republica Moldova din mediul privat şi din sectorul public se confruntă cu aceeaşi problemă ca în tot estul Europei, migraţia forţei de muncă, în special a tinerilor care îşi doresc atât salarii mai mari, cât şi un nivel de trai la standarde occidentale. În acest context, Moldova are nevoie de o creştere economică susţinută pe termen lung pentru a recupera din decalaje şi pentru a deveni atractivă pentru proprii cetăţeni. Avansul Produsului Intern Brut de 4% înregistrat în 2018 şi de 3,4% estimat pentru acest an de Banca Mondială este un ritm insuficient pentru a ajunge din urmă statele dezvoltate. Din acest motiv autorităţile şi companiile trebuie să conlucreze pentru a identifica cel mai bun model de creştere economică”, a declarat Ionuţ Simion, Country Managing Partner PwC România şi Republica Moldova.

Ca şi în România, şi în Republica Moldova sectorul cu cele mai mari creşteri de salarii este cele IT, cu un avans mediu de 9,63% în 2019 şi estimat la 8,71% anul viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO