Companii

PwC: Directorii generali din România sunt printre cei mai pesimişti manageri din lume când vine vorba de aşteptările privind evoluţia economiei globale în acest an, invers faţă de restul ţărilor din regiune

Ionuţ Simion, country managing partner al PwC România

Ionuţ Simion, country managing partner al PwC România

Autor: Roxana Rosu

21.01.2020, 10:17 351

Directorii generali din România sunt printre cei mai pesimişti manageri din lume când vine vorba de aşteptările privind evoluţia economiei globale în acest an, 57% dintre ei prognozând o încetinire a creşterii, faţă de o medie de 53% la nivel internaţional, potrivit raportului PwC CEO Global Survey.

”Directorii generali din România sunt mai pesimişti decât omologii lor din Europa Centrală şi de Est şi chiar decât la nivel global. Pentru 2020, 57% cred că avansul economiei globale va încetini, faţă de 38% în 2019. Îngrijorările directorilor cu privire la o creştere a economiei mondiale mai lentă se reflectă şi în opiniile despre evoluţia companiilor pe care le conduc, fiind mai puţin încrezători în perspectivele de creştere din acest an, comparativ cu 2019”, a declarat Ionuţ Simion, Country Managing Partner al PwC România.

Datele arată că pesimismul directorilor generali faţă de evoluţia economiei a atins un nivel record la nivel global, procentul celor care se aşteaptă la o încetinire a ratei de creştere fiind cel mai ridicat din anul 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO