Companii

PwC: Peste o treime din oameni, mai ales cei sub 40 de ani, suferă de anxietate şi depresie din cauza pandemiei

PwC: Peste o treime din oameni, mai ales cei sub 40 de ani, suferă de anxietate şi depresie din cauza pandemiei

Autor: Roxana Rosu

21.04.2021, 00:00 98

Mai mult de o treime din oameni (36%) spun că au avut simptome de anxietate sau depresie din cauza izolării, stresului sau nesiguranţei din timpul pandemiei, arată un sondaj realizat de PwC la nivel global, cei mai afectaţi fiind tinerii din generaţiile Z (42%) şi Millennials (43%). Potrivit raportului PwC Global Top Health Industry Issues 2021, 44% dintre respondenţi iau în calcul consultaţiile virtuale pentru rezolvarea acestor probleme.

„În condiţiile restricţiilor impuse de pandemie, vedem că telemedicina a devenit în ultimul an nu numai o soluţie pentru limitarea răspândirii virusului, ci şi pentru consultaţiile şi şedinţele online de psihoterapie. Sondajul nostru arată per total un interes extrem de ridicat pentru îngrijirea la distanţă fie prin intermediul smartphone-urilor, fie prin programări video, 91% dintre cei care au apelat la telemedicină în pandemie arătând că vor continua să o utilizeze. Provocarea pentru spitale va fi însă alegerea specialităţilor potrivite pentru îngrijirea virtuală, iar managementul bolilor cronice şi asistenţa medicală pentru probleme de natură psihologică par a fi cele mai potrivite pentru telemedicină”, a declarat Ruxandra Târlescu, Partener PwC România.

Între timp, investiţiile în telemedicină cresc exponenţial, numai anul trecut ridicându-se la  4,3 miliarde de dolari, în creştere cu 139% faţă de 2019. Sondajul PwC Global Top Health Industry Issues 2021 a fost realizat în luna ianuarie 2021 în rândul a peste 10.000 de consumatori, împreună cu interviuri cu liderii din domeniul sănătăţii. 

AFACERI DE LA ZERO