Companii

PwC România a asistat compania britanică Rezolv Energy în achiziţia parcului solar din Arad, de peste 1.000 MW, de la Monsson Group

PwC România a asistat compania britanică Rezolv Energy...

Autor: Cristina Bellu

04.11.2022, 10:57 321

O echipă de consultanţi specializaţi în tranzacţii ai PwC România a acordat servicii de due diligence financiar şi fiscal companiei Rezolv Energy pentru achiziţia pachetului majoritar al companiei West Power Investments, care dezvoltă un parc solar de 1.044 MW în Arad, de la Monsson Group.

Rezolv Energy este susţinută de Actis Energy 5, fond din Marea Britanie, cu un capital de investiţii de 6 miliarde de dolari pentru a accelera tranziţia energetică la nivel global.

În cadrul acestei tranzacţii, echipa care a acordat servicii de due diligence financiar a fost formată din Cornelia Bumbăcea, Partener PwC România, Andreea Bocioacă, Director şi Florin Moraru, Consultant.

”Ne bucurăm că am fost implicaţi într-o tranzacţie atât de importantă pentru piaţa energiei regenerabile din România, proiectul Arad fiind considerat cel mai mare parc solar din Europa”, spune Cornelia Bumbăcea, Partener Deals PwC România.

Due diligence-ul fiscal a fost realizat de echipa formată din Andreea Mitirita, Partener, Cristina Fuioagă, Director, Mădălin Manea, Manager, Gabriel Gheorghe, Senior Consultant şi Cosmin-Ionuţ Pantelimon, Senior consultant.

”Energia regenerabilă este unul dintre sectoarele care a generat foarte multe tranzacţii şi investiţii în ultimii ani şi credem că ritmul va continua, având în vedere impactul războiului din Ucraina asupra sectorului energetic, dar şi obiectivele ambiţioase ale UE, şi implicit ale statelor membre, de reducere a emisiilor de carbon”, adaugă Andreea Mitiriţă, Partener PwC România.

Grupul Monsson, cel mai ma­re dezvoltator de proiecte de energie verde din Româ­nia, a semnat recent acord cu Rezolv Energy pentru realizarea unui parc solar de 1.044 MW în Arad.

Investiţia ar urma să fie gata în 2025 şi ea s-ar putea ridica la 800 de milioane de euro, ţinând cont de cele mai recente estimări din piaţă.

 
 
 
 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO