Companii

PwC România a asistat fondul de investiţii Abris Capital Partners în achiziţia distribuitorului român de produse stomatologice Dentstore, cu afaceri de 40 mil. euro

Cornelia Bumbăcea, Partener Deals, PwC România

Cornelia Bumbăcea, Partener Deals, PwC România

Autor: Cristina Bellu

03.02.2022, 10:35 262

O echipă de specialişti în tranzacţii ai PwC România a acordat consultanţă financiară şi fiscală fondului de investiţii Abris Capital Partners în tranzacţia de achiziţie a Dentstore, un distribuitor român de produse stomatologice, cu afaceri de 40 milioane de euro în 2021.

”Business-urile antreprenoriale româneşti de succes continuă să fie atractive pentru investitori, anul 2022 începând în forţă cu finalizarea mai multor tranzacţii în diferite sectoare de activitate”, spune Cornelia Bumbăcea, Partener Deals, PwC România.

PwC România a oferit fondului de investiţii Abris Capital servicii de due diligence financiar şi fiscal şi asistenţă pe aspecte financiar-contabile şi fiscale în această tranzacţie.

Echipa PwC a fost formată din Cornelia Bumbăcea, Partener Deals, Andreea Mitiriţă, Partener Taxe, Andreea Oprescu, Senior Manager, Roxana Popa, Director, Emilia Danila, Manager, Alin Dumitriu, Senior Associate, Ştefania Chiricu, Senior Associate, Cristina Florea,  Senior Associate, Gabriel Gheorghe, Senior Associate, şi Anca Seinea, Associate.

Compania Dentstore a fost înfiinţată în 2012, iar cinci ani mai târziu şi-a extins activitatea şi în Bulgaria. În acţionariatul companiei sunt trei firme, potrivit confidas.ro, deţinute de mai mulţi antreprenori. Cofondatorii Dentstore, Bogdan Tufeanu şi Adrian Forţescu, vor continua să conducă afacerea şi după achiziţie. Portofoliul Dentstore include consumabile şi echipamente pentru cabinete şi laboratoare stomatologice, asistenţă şi consiliere tehnică.

Abris Capital Partners este o firmă de private equity orientată pe investiţii în Europa Centrală şi de Est, ale cărei baze au fost puse în 2007. Pe lângă jucătorii din domeniul stomatologieie – Dentotal, inclusiv Dentatehnica, şi Dentstore, după aprobarea tranzacţiei, fondul mai are în România producătorul de hârtie Pehart Tec, firma GTS–Global Technical Group în domeniul IT şi grupul Green Group activ în segmentul de procesare de deşeuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO