Companii

PwC România: Majoritatea companiilor consideră că aplicarea facilităţilor fiscale în construcţii este un proces greoi din cauza neclarităţilor legate de metoda de calcul

PwC România: Majoritatea companiilor consideră că...

Autor: Roxana Rosu

08.08.2019, 12:30 437

Aplicarea facilităţilor fiscale pentru salariaţii din sectorul construcţiilor este considerată un proces greoi de 64% dintre companiile chestionate într-un sondaj PwC România, principalul motiv invocat ţinând de neclaritatea prevederilor legale referitoare la modalitatea de calcul a cifrei de afaceri, condiţie obligatorie pentru ca angajaţii să beneficieze de facilităţi.

De asemenea, 59% dintre respondenţi consideră că societăţile care nu le îndeplinesc se vor confrunta cu o creştere a costurilor şi pierderi de profitabilitate, iar 24% menţionează pierderile de personal.

Potrivit datelor INS, pe primele cinci luni din an (ulti­mele date) volumul lucrărilor de construcţii a cres­cut, an/an, cu 23% un avans pe care sectorul nu l-a mai întâlnit din vremea de boom economic. Iar creş­terea are legătură şi cu noile facilităţi acordate de gu­vern. Dar nu toată lumea aplaudă, după cum arată sondajul PwC.

„Punerea în practică a facilităţilor fiscale pentru angajaţii din domeniul construcţiilor continuă să le ridice probleme companiilor. Deşi au fost amendate în vara acestui an, prevederile din OUG 114 au fost redactate iniţial atât de neclar şi fără să acopere o mulţime de situaţii din practică, încât modificările ulterioare nu au reuşit să aducă o rezolvare deplină”, spune Daniel Anghel, Partener şi Liderul departamentul de servicii fiscale şi juridice, PwC România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO