Companii

PwC România: Optimismul executivilor români privind revenirea economiei a atins maximul ultimului deceniu, dar rămâne sub media globală şi regională. Cele mai mari ameninţări sunt pandemia şi politica fiscală incertă

PwC România: Optimismul executivilor români privind revenirea economiei a atins maximul ultimului deceniu, dar rămâne sub media globală şi regională. Cele mai mari ameninţări sunt pandemia şi politica fiscală incertă

Autor: Roxana Rosu

10.06.2021, 09:25 69

Optimismul directorilor generali din România privind revenirea economiei globale a atins cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, 60% dintre respondenţi considerând că situaţia economică se va îmbunătăţi în următoarele 12 luni, potrivit raportului CEO Survey 2021, realizat de PwC România.

Deşi sunt mai optimişti decât în anii anteriori, managerii locali sunt totuşi mai prudenţi în previziuni decât omologii lor de la nivel global (76%) şi al Europei Centrale şi de Est (64%).

”Încrederea executivilor în perspectivele de creştere a economiei a atins un nivel record în ultimul deceniu de când realizăm acest raport în România, fiind de trei ori mai mare procentul celor optimişti decât la ediţia din 2020. Cele mai recente prognoze privind evoluţia economiei româneşti, cum este cea a FMI care anticipează o creştere a PIB de 7% în 2021, vin să confirme percepţiile liderilor de afaceri. Totuşi, anxietatea privind pandemia încă nu a dispărut şi rămâne pe primul loc în topul ameninţărilor pentru creşterea economiei şi a companiilor atât pe plan global, cât şi în ţara noastră. Rezultatele studiului nostru mai arată că directorii generali din România transmit un mesaj clar autorităţilor că sunt în continuare foarte preocupaţi de evoluţia pandemiei, de volatilitatea politicilor publice, de riscul unei poveri fiscale în creştere şi de reglementarea excesivă”, a declarat Ionuţ Simion, Country Managing Partner PwC România.

În opinia directorilor din România, cele mai puternice ameninţărilor la adresa creşterii economice ar fi apariţia pandemiilor (67%), politica fiscală incertă (57%), povara fiscală în creştere (51%), incertitudinea privind politicile publice (50%) şi supra-reglementarea (46%).

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO