Companii

Rabobank a cumpărat terenuri agricole de 20 milioane de euro

Rabobank a cumpărat terenuri agricole de 20 milioane de euro

Foto: Cristina Nichitus

Autor: Gabriel Razi

07.04.2012, 20:16 4325

Preluările au fost făcute de olandezi prin intermediul Rabo Farm, braţul de investiţii agricole al băncii, care vizează să cumpere şi alte terenuri agricole pe piaţa locală în următorii zece ani.

"Avem 15 ferme în Polonia şi România. Opt dintre aceste ferme sunt în România. Cred că randamentul investiţiei va fi, în medie, între 6% şi 8% pe an", spune Dick van den Oever, COO al Rabo Farm, fond de investiţii cu active de 315 milioane de euro.

Achiziţiile făcute de banca olandeză arată că limitările impuse de autorităţile de la Bucureşti străinilor care achiziţionează teren agricol nu au niciun efect real asupra "setei" de teren agricol ieftin pe care o au companiile din străinătate pentru ogoarele locale.

Interesul unor investitori precum Rabobank pentru terenurile agricole din România nu este surprinzător, în condiţiile în care cotaţia locală a terenurilor, în medie de 2.000 euro/hectar, este de până la de 25 de ori mai mică decât cea din Danemarca sau Olanda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO