Radiografia businessurilor din Braşov, Covasna, Prahova şi Harghita: cum stau la capitolul afaceri, angajaţi, exporturi şi valoare adăugată firmele din inima ţării

Secțiune susținută de Medlife Logo

10 mai 2018 Autor: Mădălina Panaete

Ziarul Financiar organizează astăzi la Braşov prima conferinţă din seria de evenimente „România 100 de ani de business. Cum trecem de la idee la business. 100 de idei să creştem“. Prin aceste evenimente organizate cu sprijinul Băncii Transilvania şi al companiei de consultanţă şi audit EY, ZF vrea să aducă la aceeaşi masă cei mai importanţi actori ai clasei de business şi să găsească alături de aceştia cele mai bune idei pentru dezvoltarea puternică a  României în viitor.

Cu ocazia evenimentelor „România 100 de ani de business“, ZF a început o serie de analize despre situaţia businessurilor din judeşele ţării, despre cum stau cele mai importante regiuni la capitolul exporturi, investitori străini, afaceri şi valoare adăugată adusă economiei.

Braşov şi Prahova sunt cele mai puternice judeţe analizate în ediţia de astăzi de ZF, companiile de aici înregistrând împreună o cifră de afaceri de mai bine de patru ori mai mari decât cele din Harghita şi Covasna, arată datele de la Registrul Comerţului.  De exemplu, judeţul Prahova se află pe locul şapte în clasamentul realizat în funcţie de cifra de afaceri raportată de fiecare companie, cu o valoare de peste 41 de miliarde de euro. Foarte aproape se află şi Braşovul, care ocupă locul opt între judeţele ţării ca rulaj al firmelor.

Pe de altă parte, judeţele Covasna şi Harghita se află mai jos în clasament, pe locurile 28, respectiv 39.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.05.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
businessurri
, harta de business
, Braşov
, Covasna
, Prahova
, Harghita
, companii
, firme
, România 100 de ani de business
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide