ANALIZĂ

Radiografia pieţei de fuziuni şi achiziţii din regiune. Polonia şi Rusia sunt cap de afiş. În România, în continuare valoarea medie a tranzacţiilor este de 2-3 ori mai mică

19 feb 2018 Autor: Cristina Rosca

♦ România s-a situat anul trecut pe locul cinci în regiune după valoarea medie a tranzacţiilor semnate, de 21,2 mil. euro, arată raportul anual al Euromoney (EMIS) şi al casei de avocatură CMS ♦ Cele mai interesante pieţe pentru investitori, fie ei strategici sau financiari, sunt Polonia, Cehia, Rusia şi Turcia.

Cele două din urmă sunt atră­gătoare prin prinsma po­pulaţiei numeroase şi a su­prafeţei generoale. Po­lo­­nia şi Cehia sunt, prin com­paraţie cu Ro­mâ­nia, economii mai pu­ter­nice, mai mature şi cu o putere de cum­pă­rare pe măsură, iar acest lucru atrage atenţia companiilor şi a fondurilor de investiţii. În România s-au semnat anul trecut 153 de tranzacţii, cu o valoare cumulată de 3,25 mld. euro, atât în volum, cât şi în valoare 2017 a fost unul dintre cei mai buni ani, conform aceluiaşi raport care analizează perioada 2012-2017. Acest lucru înseamnă că valoarea medie a fiecărei mutări a sărit de 21 mil. euro. Anul trecut a fost un an bun în general pentru piaţa de M & A de la nivel mondial, dar şi regional, existând lichidităţi în piaţă pe care investitorii caută să le plaseze. De partea cealaltă, mulţi antreprenori caută să facă exit.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.02.2018

 
Cuvinte cheie:
fuziuni şi achiziţii
, analiza
, Rusia
, Polonia
, tranzactii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide