Companii

Radiografia pieţei de M&A din România în 2020. În plină pandemie s-au semnat 136 de tranzacţii cu o valoare totală de aproape 3,4 mld. euro. Declinul faţă de 2019 a fost de 5% în volum şi 10% în valoare

Autor: Cristina Roşca

21.01.2021, 16:15 136

♦ Principalele trei domenii care au atras atenţia investitorilor – telecom & IT, real estate & construcţii şi producţie – sunt responsabile pentru mai bine de jumătate din toate tranzacţiile din România ♦ Deal-ul prin care australienii de la MIRA preiau operaţiunile CEZ în România este evaluat la 1,2 mld. euro şi al optulea cel mai mare acord din Europa emergentă.

Pe piaţa de M&A din România s-au semnat anul trecut 136 de tranzacţii cu o valoarea totală de aproape 3,4 mld. euro, potrivit raportului CMS Emerging Europe M&A 2020 care analizează piaţa de fuziuni şi achiziţii din regiune, în total 15 pieţe. A fost luată în calcul valoarea totală a pieţei, adică atât valoarea anunţată a deal-urilor, cât şi cea estimată în raport.

Piaţa a scăzut cu circa 5% în volum şi apro­xi­ma­tiv 10% în valoare în 2020, un an marcat de pan­de­mia de COVID-19 care cel puţin temporar a temp­e­rat apetitul de investiţii al investitorilor din toată lumea.

După ieşirea din starea de urgenţă şi mai ales pe final de an în România a existat însă un interes crescut pe piaţa de M&A. Tocmai de aceea, evoluţia locală este mai bună decât cea regională.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO