Companii

Radiografia reţelei Starbucks în regiune în pandemie: 19 cafenele s-au închis şi doar nouă s-au deschis. În România, balanţa e pozitivă

Radiografia reţelei Starbucks în regiune în pandemie:...

Autor: Cristina Roşca

21.04.2021, 18:00 277

♦ Pe piaţa locală s-au deschis în 2020 trei cafenele şi s-a închis una.

Reţeaua de cafenele Starbucks, prezentă pe plan local în sistem de franciză, prin grupul polonez AmRest, a ajuns la finalul anului trecut, an marcat de pandemia de Covid-19, la o reţea de 54 de unităţi. Pe parcursul lui 2020 a fost închisă o unitate, dar au fost inaugurate alte trei. Din datele ZF, a tras obloanele cafeneaua din cadrul clădirii de birouri The Mark. Pe lista de deschideri se numără o cafenea într-o clădire istorică din Piaţa Romană.

După numărul de unităţi Starbucks, România este a treia cea mai importantă piaţă pentru polonezii de la AmRest care au franciza acestui brand pentru opt pieţe. Cele mai importante ţări ca număr de unităţi sunt Germania şi Polonia.

În total, pe cele opt pieţe, la finalul lui 2020 erau 386 de cafenele. În pandemie s-au închis 19 unităţi şi s-au deschis doar nouă. În România balanţa e pozitivă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO