Companii

Radisson SAS aduce 11 expati in pozitii-cheie si tinteste primul loc intre hotelurile de cinci stele

Radisson SAS aduce 11 expati in pozitii-cheie si tinteste primul loc intre hotelurile de cinci stele

Click pentru imaginea marita

21.01.2008, 21:27 64

Tjorborn Bodin, managerul general al celui mai mare hotel de cinci stele din Bucuresti, care va deveni operational in luna aprilie a acestui an, spune ca tinta sa este ca Radisson SAS sa devina lider pe piata hoteliera din Capitala.
"In primul an de functionare vrem sa avem cel putin cifra de afaceri a celui mai mare hotel de pe piata din categoria de cinci stele, iar in 2009 vrem sa fim lideri pe piata hoteliera", a spus Bodin. Cel mai mare hotel de cinci stele din Bucuresti este Marriott, care are circa 400 de camere si a rulat in 2006 afaceri de 38,5 milioane de euro. Marja de profit a hotelului Marriott se plaseaza aproape de 50%, compania care opereaza hotelul raportand in 2006 un profit net de 16 mil. euro.
Fostul hotel Bucuresti, afiliat lantului hotelier intenational Radisson, mizeaza pe un grad de ocupare la acelasi nivel cu media hotelurilor de cinci stele, precum Marriott, Hilton, Howard Johnson, Intercontinental, Crowne Plaza sau Sofitel, adica peste 70%.
Bodin afirma ca hotelul va practica cele mai mari preturi, comparativ cu competitorii de aceeasi talie de pe segmentul de cinci stele.
Radisson SAS va avea o capacitate de 424 de camere si va face parte dintr-un complex mai vast, care va include si apart-hotelurile Centre Ville, un bazin de inot, cazinouri, patru restaurante, un bar, precum si magazine.
"Am vrut sa dezvoltam un fel de oras in oras, iar intregul proiect a costat intre 60 si 65 de milioane de euro", a spus Luc Ronsmans, reprezentantul consiliului de administratie al hotelului, care este in proprietatea BEA Hotels, parte a grupului israelian Elbit Medical Imaging Ltd, care mai dezvolta si o retea de centre comerciale, prin intermediul companiei Plaza Centers. Cel mai cunoscut proiect imobiliar al companiei este Dambovita Center din Bucuresti care va atrage o investitie de 600 de milioane de euro.
Pe langa traficul de business care va asigura circa 74%-80% din afacerile hotelului, reprezentantii Radisson mizeaza si pe atragerea turistilor.
"Bucurestiul este foarte puternic ca destinatie de business, dar nu si ca destinatie de leisure. Vrem sa crestem pe acest segment si cred ca brandul Radisson va atrage turisti, avand in vedere ca avem hoteluri in toata lumea si programe de fidelitate care vor actiona ca un catalizator", a spus Bodin, care a adaugat ca pe segmentul de business, hotelul are deja incheiate contracte cu cele mai mari companii din Romania. Hotelul Radisson a semnat contracte de angajare cu 100 de persoane, numarul total al angajatilor urmand sa ajunga la 420-430 de persoane in momentul deschiderii hotelului.
"Salariile celor care vor lucra la Radisson sunt in ritm cu media pietei. Nu mai poti fi lider de piata daca platesti salarii mai mari", a spus Bodin. Totodata, la Radisson vor lucra si 11 expati din tari precum Danemarca, Suedia, Cehia, Bulgaria sau Franta.
Radisson SAS nu va intra insa in "batalia" rezervarilor pentru summit-ul NATO, eveniment care va avea loc in Bucuresti in perioada 2-4 aprilie. "Nu vom inchiria camere pentru summit-ul NATO, pentru ca evenimentul coincide cu inaugurarea hotelului. Este nevoie de cel putin trei luni pentru ca hotelul sa functioneze la capacitate maxima", adauga Bodin.
Brandul Radisson apartine grupului american Carlson Hotels Worldwide, care mai opereaza marcile Country Inn, Missoni, Park Inn sau Regent. In afara de hotelul de pe Calea Victoriei, un alt hotel Radisson este anuntat pentru Poiana Brasov.
Totodata, Carlson Hotels ar putea intra in Romania atat cu brandul Rezidor, de cinci stele plus, cat si cu trei-patru hoteluri Park Inn, clasificate la patru stele si care s-ar potrivi cu cerintele pietei locale, potrivit lui Bodin.
Astfel, hotelul Rezidor ar putea fi dezvoltat in cadrul proiectului Dambovita Center.
"In cadrul Dambovita Center vom dezvolta un hotel de circa 300 de camere care va fi clasat la cinci stele superior. Daca vom incheia contractul cu Carlson Hotels, cu singuranta va fi un Rezidor. Ne vom hotari asupra brandului in prima jumatate a acestui an, pentru a putea colabora pe parcursul dezvoltarii proiectului", a spus Ronsmans.
Grupul care a dezvoltat Radisson SAS mai detine in Romania complexul de apart-hoteluri Centre Ville, care anul trecut a inregistrat o crestere a veniturilor de circa 15%.
"Avem un contract incheiat cu statul si 40% dintre camere sunt ocupate in mod constant", a precizat Ronsmans. El a precizat ca in momentul de fata compania pe care o reprezinta nu va mai face investitii in sectorul hotelier, desi nu exclude aceasta posibilitate "daca se va ivi o oportunitate" de achizitie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO