Companii

Radisson SAS are cu 15% mai putini angajati

03.02.2009, 18:12 108

Hotelul de cinci stele Radisson SAS, operat de grupul hotelier Rezidor, are in prezent 300 de angajati, cu 15% mai putini fata de luna martie a anului trecut, cand in cadrul hotelului de pe Calea Victoriei din Capitala lucrau 350 de oameni.

Reprezentantii hotelului estimau initial ca vor ajunge la momentul deschiderii oficiale din septembrie la 400 de angajati, dar spun ca nu s-a mai ajuns la acest numar si ca o parte din angajatii care au plecat nu au mai fost inlocuiti.
Recent hotelul a renuntat la 19 angajati, ca urmare a restructurarii unor posturi si a unei selectii pe baza de performanta, spun reprezentantii Radisson.
"Ca si in alte ramuri din industrie, efectele crizei se fac simtite si in industria hoteliera, si reducerea costurilor este esentiala pentru conducerea unei afaceri. Am fost in situatia de a renunta la un numar de 19 colegi. Este vorba atat de restructurarea unor posturi, cat si de o selectie a celor mai valorosi angajati", spune Adrian Adam, director Sales & Marketing al Radisson SAS.
In prezent, nu mai exista planuri de restructurare, dar o astfel de decizie "depinde foarte mult de evolutia pietei si a economiei".
Salariile din industria hoteliera sunt printre cele mai mici din economie, salariul mediu lunar ajungand la nivelul lunii noiembrie a anului trecut la 776 de lei (205 de euro).
Deschiderea hotelului cu o capacitate de 424 de camere a presupus un efort de recrutare de masa, fiind targetati angajati de la alte hoteluri de cinci stele, dar si angajati romani care lucrau pe vasele de croaziera.
Pe piata de cinci stele din Capitala mai activeaza JW Marriott, Hilton, Howard Johnson, InterContinental sau Crowne Plaza.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO