Companii

Radu Căprău, OMV Petrom: Modernizarea celor 400 de staţii Petrom va costa 50 mil. euro şi va fi gata în 2023. Suma va fi investită de OMV Petrom alături de Auchan România, cele două companii având un parteneriat

Radu Căprău, OMV Petrom: Modernizarea celor 400 de...

Autor: Cristina Roşca

07.04.2022, 07:45 356

Toate cele 400 de benzinării Petrom vor avea până la finalul lui 2023 un magazin de proximitate MyAuchan integrat la interior, pro­iec­tul dintre cei doi giganţi - OMV Petrom şi Auchan - fiind ini­ţiat în urmă cu cinci ani.

Suma totală ce urmează a fi in­vestită de ambele companii se ridică la 50 mil. euro.

„Parteneriatul nostru cu Auchan a început cu un proiect-pilot în 2017. A fost un pariu pe care au mizat două bran­duri (...) şi care s-a dovedit câşti­gător. Dacă în etapa-pilot am avut în vedere deschiderea de magazine de pro­ximitate MyAuchan în 15 staţii, stra­tegia curentă are în vedere 400 de ma­gazine în benzinăriile Petrom până la sfârşitul anului 2023“, spune Radu Căprău, membru al directo­ra­tu­lui OMV Petrom, responsabil pentru rafinare & marketing.

Concomitent cu parteneriatul cu MyAuchan, grupul OMV Petrom a iniţiat un proces propriu de moderni­zare a staţiilor Petrom.

„OMV Petrom şi Auchan Retail România vor investi peste 50 de milioane de euro în total pentru modernizarea celor 400 de staţii de alimentare Petrom.“ El nu spune cum se va diviza bugetul între cei doi jucători.

În prezent, circa 150 de staţii Petrom din toată ţara includ magazine MyAuchan.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO