Companii

Radu Dumitrescu, Deloitte: În următoarea perioadă ne aşteptăm la noi exituri pe piaţa de private equity, având în vedere ciclurile de investiţie începute în urmă cu patru-cinci ani şi care acum ajung la maturitate

Radu Dumitrescu, Deloitte: În următoarea perioadă ne...

Autor: Roxana Rosu

06.08.2019, 12:10 305

Fondurile de capital privat din Europa Centrală sunt în continuare interesate să achiziţioneze şi să-şi consolideze business-ul, având în vedere faptul că, deşi avansul PIB-ului în regiune este în uşoară scădere, acesta este cel mai mare de pe continent, iar rata şomajului este foarte scăzută, conform celui mai recent studiu Deloitte Central Europe Private Equity (PE) Confidence Survey.

”Ţara noastră a devenit treptat foarte interesantă pentru fondurile de private equity, mulţi jucători de talie medie şi mare îşi deschid birouri în Bucureşti - Highlander în 2018, Mid Europa Partners în 2019 – şi, pentru prima dată, jucătorii locali reuşesc să atragă fonduri pentru a investi în IMM-uri româneşti - Morphosis Capital, Black Sea Fund, Early Game Ventures, ROCA, Gap Minder etc. Cele mai recente tranzacţii anunţate de jucători precum Blackstone, Mid Europa Partners, Revetas, Innova, Abris Capital, CEE Private Equity sau Highlander Partners arată că aceştia se aşteaptă ca mediul de business românesc să crească în viitor şi că încă există potenţial de dezvoltare. Cu siguranţă rămânem atractivi pentru astfel de investitori”, a adăugat Radu Dumitrescu, Partener Servicii Suport în Tranzacţii, Deloitte România.

În plus, preţurile mari de achiziţie fac ca investitorii să fie dispuşi să investească numai în cele mai bune oportunităţi, dat fiind că în această perioadă creşterea organică a unui business presupune costuri mari, explică studiul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO