Companii

Radu Dumitrescu, fondatorul grupului de restaurante SHC, despre măsurile Guvernului: Noi am cerut ca valoarea şomajului tehnic să fie suportată direct de către stat, nu de către companii urmând a fi compensată în termen de 30 zile

Radu Dumitrescu, fondatorul grupului de restaurante SHC,...

Autor: Cristina Roşca

19.03.2020, 13:34 321

Antreprenorul Radu Dumitrescu, fondatorul şi acţionarul majoritar al businessului SHC din domeniul restaurantelor, spune că speră ca toate companiile închise din cauza stării de urgenţă, deci care nu mai au venituri, să reuşească să supravieţuiască.

Grupul de restaurante Stadio Hospi­ta­lity Concepts (SHC) reu­neş­te sub aceeaşi umbrelă localurile Stadio Restaurant cu Atrium, Social 1, restaurantul NOR (amplasat la ultimul etaj al clădirii de birouri Sky Tower, cea mai înaltă din România) şi Cişmi­giu Bistro la Etaj. Recent, a fost preluate şi localul 18 Lounge din zona Piaţa Presei Libere.

SHC are circa 350 de salariaţi şi afaceri totale estimate la 7,3 mil. euro anul trecut, cu 35% peste nivelul din 2018.

“Din câte am înţeles din declaraţia premierului, măsurile ne avantajează şi ne ajută într-o anumită măsură. Sunt companii cu foarte mulţi salariaţi care vor fi trecuţi în şomaj tehnic, iar noi am cerut ca valoarea somajului tehnic să fie suportată direct de către stat, nu de către companii urmând a fi compensată în termen de 30 zile”, afirmă antreprenorul.

El adaugă că unele companii nu îşi permit să plătească, nu au atât de mult cash disponibil, având în vedere că nu au venituri.

“Aşteptăm să vedem forma finală a HG.”

Radu Dumitrescu a fost printre primii care a închis reţeaua SHC, încă de luni, înainte de anunţul guvernului. Înainte de criză el afirma că localuril SHC au circa 2.000 de clienţi pe zi şi anunţa ca vrea în 2020 media să ajungă undeva la 3.000. Avansul urma a fi susţinut de achiziţii, precum 18 Lounge.

 

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO