Companii

Radu Enache, Continental Hotels: Avem o diminuare spre zero a evenimentelor (MICE) şi sectorul food&beverage este puternic afectat. Veniturile companiei sunt la 44% faţă de nivelul înregistrat în 2019

Radu Enache a intrat în acţionariatul lanţului în momentul în care s-a făcut privatizarea lanţului hotelier în perioada 1994-1995.

Radu Enache a intrat în acţionariatul lanţului în momentul în care s-a făcut privatizarea lanţului hotelier în perioada 1994-1995.

Autor: Mirabela Tiron

26.10.2021, 17:15 123

Lanţul hotelier Continental, unul dintre cele mai mari de pe piaţa locală, cu aproape 2.000 de camere, controlat de Radu Enache, a operat la un grad mediu de ocupare de 49% până în prezent faţă de 72% în 2019, cel mai bun an din istoria companiei, potrivit reprezentantului lanţului.

„Circulaţia turistică este redusă la jumătate, preponderent avem clienţi români. Veniturile sunt la mai puţin de jumătate coroborat cu reducerea drastică a ofertei de servicii. Avem o diminuare spre zero a evenimentelor (MICE) şi sectorul food&beverage este puternic afectat. O scădere a ADR-ului (preţ mediu zilnic - n.red) din cauza scăderii puterii de cum­pă­rare şi a unei mari competiţii, uneori chiar cu accente neloiale“, a spus pentru ZF antreprenorul Radu Enache.

În total, lanţul Continental Hotels operează 12 unităţi de cazare deschise sub brandurile Continental, Hello Hotels şi Ibis în Capitală, Arad, Sibiu, Constanţa şi alte oraşe. Din lanţ fac parte unităţile  Grand Hotel Continental (5 stele) din Capitală, dar şi hoteluri cu un număr mai mic de stele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO