Companii

Radu Enache, Continental Hotels: „Ne gândim să luăm hoteluri din Cluj sau Bucureşti“

Autor: Mirabela Tiron

18.01.2018, 00:07 1672

Lanţul hotelier Continental, unul dintre cele mai mari de pe piaţa locală, cu aproape 2.000 de camere, controlat de Radu Enache, a finalizat anul trecut cu afaceri de 26-27 milioane de euro, iar în acest an targetează un avans cu doar o cifră, cu 3,5%, potrivit şefului companiei.

„Piaţa hotelieră are potenţial mare, dar o văd încă în stadiu incipient de dezvoltare. Nu avem în plan să construim de la zero, dar ne gândim să preluăm hoteluri sub manage­ment sau să cumpărăm unităţi în Bucureşti sau Cluj, unde vedem o piaţă hotelieră interesantă, pentru a creşte volumul afacerilor“, a spus pentru ZF hotelierul Radu Enache.

În total, lanţul Continental Hotels operează 14 unităţi de cazare deschise sub brandurile Continental, Hello Hotels şi Ibis. Din lanţ fac parte unităţile  Grand Hotel Continental (5 stele) din Capitală,Continental Forum (4 stele) din Arad, Continental Forum (4 stele) din Oradea şi Continental Forum din Sibiu, dar şi hoteluri cu un număr mai mic de stele. „Pe tot lanţul am înregistrat un grad mediu de ocupare de 77-78% anul trecut“.

 Hotelierul spune că în piaţă este iar incertitudine, iar legat de schimbările de la nivel politic el afirmă că „am obosit de tot ce se întâmplă la nivel politic“.

Radu Enache precizează că anul acesta va continua investiţiile în renovarea hotelurilor din portofoliu, fiind puse pe listă unităţi din Suceava, Târgu-Mureş, un buget total estimat la 3 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO