Companii

Radu Enache, Continental Hotels: Turismul este atât de afectat, că va dura cel puţin 4-5 ani să fie revigorat

Radu Enache

Radu Enache

Autor: Mirabela Tiron

26.10.2021, 07:00 208

Lanţul hotelier Con­tinental, unul dintre cele mai mari de pe piaţa lo­cală, cu aproape 2.000 de camere, controlat de Radu Enache, a operat la un grad mediu de ocupare de 49% până în prezent faţă de 72% în 2019, cel mai bun an din istoria companiei, potrivit reprezentantului lanţului.

„Circulaţia turistică este redusă la jumătate. Veniturile sunt la mai pu­ţin de jumătate faţă de 2019. Avem o diminuare spre zero a eveni­men­telor (MICE) şi sectorul food & beve­rage este puternic afectat“, a spus pentru ZF antreprenorul Radu Enache.

În total, lanţul Continental Hotels operează 12 unităţi de cazare deschise sub brandurile Continental, Hello Hotels şi Ibis în Capi­ta­lă, Arad, Sibiu, Cons­tanţa şi alte oraşe. Din lanţ fac parte unită­ţile  Grand Hotel Con­ti­nental (5 stele) din Capitală, dar şi hoteluri cu un număr mai mic de stele.

„Industria turis­mu­lui este atât de afectată, încât nici măcar o intervenţie din partea autorităţilor, de care nu ştiu cum am putea beneficia, să ne revigoreze în mai puţin de 4-5 ani. Dacă vom mai rezista.“

La ora aceasta nu putem vedea lucrurile pentru mai mult de trei luni. Situaţia industriei este plină de imprevizibil, legată nu doar de gestionarea pandemiei şi a economiei dar şi în general de gestionarea stării populaţiei României, condusă inevitabil spre diminuarea puterii sale de cumpărare“.

Datele oficiale arată că în 2020 compania a finalizat cu afaceri de 40 milioane de lei, faţă de 142 milioane de lei anul anterior, potrivit mfinante.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO