Companii

Radu Gorduza, CEO Euromedic: În Turcia, ministrul sănătăţii e neschimbat de zece ani. Ar trebui să urmăm şi noi acelaşi model

Autor: Luciana Georgescu

06.11.2014, 00:06 147
Radu Lupu Gorduza, CEO al Euromedic, o reţea de centre de diagnostic cu afaceri de 11 mil. euro, consideră că sistemul medical din România are nevoie de investiţii pe termen lung şi de o consistenţă a refor­melor, aşa cum se întâmplă în Turcia, susţinute de o responsabilizare mai mare a pacienţilor, pentru a putea fi soluţionate problemele cu care se confruntă în prezent.
 
„Sistemul medical din România este în comă. Avem nevoie de investiţii care să nu reprezinte doar o piesă a unui puzzle electoral şi de o consistenţă a reformelor. Ar trebuie să avem în vedere modelul turcesc, unde ministrul sănătăţii este neschimbat de zece ani. Cum pot părţile politice din România să creadă că obiectivele complexe ale programelor medicale pot fi atinse între două ordonanţe de urgenţă? Pentru a vedea efecte avem nevoie de cel puţin 5-10 ani, iar tot sistemul în sine are nevoie de 20 de ani“, a declarat Gorduza, invitat la emisiunea ZF Live. El este de părere că parteneriatele puternice între public şi privat, dar şi asigurările private de sănătate sunt doi piloni importanţi, care ar putea contribui la îmbunătăţirea sistemului medical din România.
 
„Dializa este cel mai de succes parteneriat public-privat pe sănătate din toate timpurile. Ar trebui să găsim parteneri privaţi cu care să putem face astfel de proiecte. Un investitor privat poate veni cu infrastructură şi cu resursă umană. Este singurul mod prin care putem eficientiza“, a spus CEO-ul Euromedic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO