INTERVIU

Radu Savopol: 5 To Go mizează pe afaceri totale de 5 mil. euro şi o reţea de 110 cafenele în 2018

Secțiune susținută de Medlife Logo

13 iun 2018 Autor: Cristina Rosca

Radu Savopol, fondator al 5 To Go: Mergem şi în staţiile de metrou pe care le-am ocolit o vreme, în staţii precum Universitate sau Gara de Nord, însă vindem doar cafea

Lanţul de cafenele 5 To Go, fondat acum circa trei ani şi jumătate de arhitectul şi designerul de interior Radu Savopol, a ajuns la 80 de unităţi, dintre care 75 operate în sistem de franciză. Planurile de expansiune nu se opresc însă aici, fiind bugetate până la finalul anului alte câteva zeci de unităţi noi, astfel ca reţeaua să ajungă la 100-110 cafenele.

„Anul trecut am deschis circa 33 de cafenele şi am închis o singură unitate, din cauza chiriei prea mari în raport cu poziţionarea ei“, povesteşte Radu Savopol. Din totalul celor aproximativ 80 de unităţi, circa 65 sunt în Bucureşti, iar restul în afara Capitalei. Compania este prezentă în oraşele mari ale ţării, precum Constanţa, Iaşi sau Cluj-Napoca. „Pentru că găsim greu spaţii am dezvoltat o divizie mobilă, astfel că am achiziţionat maşini vechi, din anii ’70-’80, şi le-am recondiţionat. Prima a fost prezentă la evenimentul Art Safari.“ Francizaţii 5 To Go pot subînchiria aceste vehicule, fiind de altfel tot o cafenea la cheie.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.06.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
INTERVIU
, Radu Savopol
, 5 To Go
, cafenele
, Radu Savopol
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide