Companii

Radu Tănase, Calif: Mai este loc de 10-12 restaurante doar în Bucureşti. În provincie ieşim când avem infrastructură

Radu Tănase, Calif: Mai este loc de 10-12 restaurante...

Autor: Cristina Roşca

24.07.2017, 00:07 2332

►Grupul de restaurante Calif vrea să ajungă în acest an la o cifră de afaceri de 3 milioane de euro după un avans de aproape 10% ► Cele două localuri Calif se vor rebrandui în Condimental de Calif, brand sub care există deja un restaurant în zona Camera de Comerţ a Capitalei şi urmează să se deschidă un altul la parterul clădirii de birouri America House din Piaţa Victoriei ►Compania lansează în acest an şi sistemul de franciză şi vorbeşte de alte 10-12 localuri doar în Bucureşti în următorii 4-5 ani.

„Momentan avem trei restaurante, două Calif şi un Condimental de Calif. Acum circa doi ani am închis localul din centrul istoric pentru că, potrivit ISU, nu mai ai voie să ai terase închise, iar în cazul nostru spaţiul era foarte mic şi circa 90-95% din business se realiza pe terasă“, povesteşte Radu Tănase, unul dintre cei trei acţionari ai businessului Calif. El, Bogdan Jantea (arhitect) şi Alexandru Stoichiţoiu au intrat în acest business de restaurante cu servire rapidă (quick service) în 2010, când au deschis unitatea din centrul istoric.

„Am avut opţiunea să păstrăm businessul din centrul vechi şi să vindem la geam, însă nu am vrut să facem acest lucru. Clientul pleca de la noi cu un produs cald şi iarna ajungea să îl mănânce rece.“

Despre centrul vechi al Capitalei antre­pre­norul spune că există puţine spaţii dis­po­nibile şi de regulă acestea sunt şi mici. Ce­le poziţionate bine şi cu o suprafaţă gene­roasă sunt de regulă şi scumpe, chiria fiind mare. „Restaurantul nostru mergea bine. Nu era cel mai bun local al nostru, însă funcţio­na în pa­rametri. Până nu primim normative că pu­tem funcţiona legal cu terasă închisă, noi nu mai deschidem.“ Spaţiul măsura circa 100 mp din care mai bine de jumătate era bucă­tăria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO