„Momentan avem trei restaurante, două Calif şi un Condimental de Calif. Acum circa doi ani am închis localul din centrul istoric pentru că, potrivit ISU, nu mai ai voie să ai terase închise, iar în cazul nostru spaţiul era foarte mic şi circa 90-95% din business se realiza pe terasă“, povesteşte Radu Tănase, unul dintre cei trei acţionari ai businessului Calif. El, Bogdan Jantea (arhitect) şi Alexandru Stoichiţoiu au intrat în acest business de restaurante cu servire rapidă (quick service) în 2010, când au deschis unitatea din centrul istoric.
„Am avut opţiunea să păstrăm businessul din centrul vechi şi să vindem la geam, însă nu am vrut să facem acest lucru. Clientul pleca de la noi cu un produs cald şi iarna ajungea să îl mănânce rece.“
Despre centrul vechi al Capitalei antreprenorul spune că există puţine spaţii disponibile şi de regulă acestea sunt şi mici. Cele poziţionate bine şi cu o suprafaţă generoasă sunt de regulă şi scumpe, chiria fiind mare. „Restaurantul nostru mergea bine. Nu era cel mai bun local al nostru, însă funcţiona în parametri. Până nu primim normative că putem funcţiona legal cu terasă închisă, noi nu mai deschidem.“ Spaţiul măsura circa 100 mp din care mai bine de jumătate era bucătăria.