Companii

Radu Vasile Imanu, manager SJU Drobeta Turnu-Severin: Ne aflăm în derulare cu achiziţia unui aparat PCR. Până acum am recoltat probe pentru 2-4 teste pe săptămână

Radu Vasile Imanu, manager SJU Drobeta Turnu-Severin: Ne...

Autor: Alexandra Cepăreanu

31.03.2020, 16:58 315

În cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu-Severin s-au făcut, până în prezent, între 2-4 teste pentru coronavirus pe săptămână, deoarece „foarte puţini pacienţi din judeţul nostru au avut criterii de recoltare”, spune Radu Vasil Imanu, managerul spitalului.

„Pe actuala metodologie de încadrare în suspiciunea cu COVID-19, foarte puţini pacienţi din judeţul nostru au avut criterii de recoltare, astfel, au fost efectuate până în prezent 2-4 teste pe săptămână. Testele sunt trimise prin Direcţia de Sănătate  Publică Mehedinţi la Laboratorul Spitalului de Boli infecţioase Craiova”, a spus pentru ZF Radu Vasile Imanu, manager SJU Drobeta Turnu-Severin.

În prezent, în cadrul SJU Drobeta Turnu-Severin nu se află niciun aparat de testare de tip PCR, însă, spitalul se află în derulare cu achiziţia primului aparat de testare pentru infecţia cu coronavirus.

De asemenea, pacienţii care sunt testaţi pentru coronavirus sunt izolaţi în secţiile de Boli infecţioane şi ATI ale spitalului şi „beneficiază de tratament, în funcţie de simptomologie”, până când sunt primite rezultatele testelor, spune managerul spitalului.

În cadrul SJU Drobeta Turnu-Severin lucrează 900 de cadre medicale, iar până la acest moment au fost testaţi 15 anagajaţi, a menţionat Radu Vasile Imanu.

„Există echipamente de protecţie la dispoziţia personalului, însă, tipul de echipament diferă în funcţie de specificul fiecărui pacient: pacient fără suspiciune COVID-19, pacient cu suspiciune COVID-19 sau pacient confirmat COVID-19. Echipamentele sunt puse la dispoziţia personalului de către spital, prin magazia unităţii”, a adăugat Radu Vasile Imanu.

El spune că, până în prezent, ministerul Sănătăţii nu a asigurat spitalului SJU Drobeta Turnu-Severin niciun fel de echipament.

„Considerăm că definiţiile de caz nu încadrează pacienţii reali, astfel încât nu se poate electua în timp real diagnosticarea pacienţilor cu COVID - 19. Medicamentele pentru tratarea pacienţilor cu COVID - 19, din protocolul aprobat, nu pot fi achiziţionate întrucât nu sunt disponibile. Nu există proceduri şi protocoale în ceea ce priveşte modul de gestionare a suspecţilor COVID - 19. S-au făcut demersuri către Ministerul Sănătăţii prin care au fost solicitate: echipamente de protecţie, dezinfectanţi, aparatură medicală şi personal medical”, a explicat managerul SJU Drobeta Turnu-Severin.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO