Companii

Radulea si actionarii Centrofarm demoleaza platforma Pumac

Radulea si actionarii Centrofarm demoleaza platforma Pumac

Ion Radulea

19.02.2009, 18:50 1700

Omul de afaceri Ion Radulea, proprietarul proiectului Sema Parc din vestul Bucurestiului (fosta platforma industriala Semanatoarea), alaturi de actionarii Centrofarm, omul de afaceri portughez Alain Bonte, demoleaza constructiile de pe platforma fostei uzine Pumac din apropierea statiei de metrou Politehnica din Bucuresti, pentru a face loc unui proiect imobiliar care prevede constructia a trei turnuri de birouri.

Procesul de demolare este realizat de firma Tab Construct si ar trebui finalizat pana in luna aprilie a acestui an. Terenul are o suprafata de circa cinci hectare, fiind unul dintre cele mai mari loturi dintr-o zona relativ centrala si este situat intre fabrica de confectii Apaca si sediul Vodafone de pe strada Vasile Milea.
"Deocamdata nu putem face niciun fel de declaratii despre acel teren. Va trebui sa ma consult si cu partenerii", a declarat Radulea.
Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Pumac SA este controlata de firmele River Mall (49,77%) si Gergat Trading (46,5%), actionarii River Mall fiind Ion Radulea (54%) si Doina Radulea (41%).
In spatele firmei Gergat Trading, firma inregistrata in Cipru, se afla omul de afaceri Alain Bonte, care controleaza reteaua farmaceutica Centrofarm si are, alaturi de fiul sau Alexis Bonte afaceri si in industria online, in reteaua Trilulilu. Acestia nu au dorit sa faca niciun fel de comentarii pana la inchiderea editiei.
Potrivit unor surse din piata, proprietarii vor sa dezvolte trei turnuri de birouri cu 30 de etaje pe acest teren, dar pe fondul crizei financiare constructia va fi amanata, iar pana atunci va fi realizata o parcare pentru dealeri auto.
Platforma Pumac are o suprafata totala de 7 hectare, restul terenului fiind controlat de vehiculul de investitii Newarch, detinut de fratii Tudorache, proprietarii distribuitorului de medicamente Montero.
Radulea controleaza si proiectul Sema Parc din vestul Capitalei, a carui dezvoltare implica investitii estimate la 1,3 miliarde de euro.
 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO