Companii

Rainer Seele a fost numit în funcţia de preşedinte şi CEO al OMV pentru încă doi ani

Rainer Seele a fost numit în funcţia de preşedinte şi...

Autor: Dorin Oancea

11.09.2019, 17:37 251

Consiliul de supraveghere al OMV Aktiengesellschaft l-a numit miercuri pe Rainer Seele a fost numit în funcţia de preşedinte şi CEO al companiei pentru încă doi ani, iar pe Johann Pleininger în calitate de membru al consiliului şi vicepreşedinte OMV. 

Mandatul lui Seele a fost prelungit până la 30 iunie 2022, cu o opţiune de prelungire cu încă un an. Rainer Seele este preşedinte şi director executiv al OMV începând cu 1 iulie 2015.

Mandatul lui Johann Pleininger a fost prelungit cu încă trei ani, până la 31 august 2023, cu o opţiune de prelungire cu încă doi ani. Johann Pleininger este membru al Comitetului executiv al OMV, responsabil pentru Upstream (Exploration & Production), începând cu 1 septembrie 2015.

Preşedintele Consiliului de Supraveghere al OMV, Wolfgang C. Berndt a declarat că „OMV a realizat o performanţă excepţională în ultimii ani. Acesta este rezultatul noii direcţii strategice adoptate de Comitetul executiv, împreună cu o reducere susţinută a costurilor care a dus la câştiguri record".

OMV are vânzări de 23 de miliarde de euro şi peste 20.000 de angajaţi în 2018. Producţia zilnică 2018 s-a ridicat la aproximativ 427.000 bep/zi. Compania operează trei rafinării cu o capacitate de procesare anuală totală de 17,8 mil. tone şi are peste 2.000 de staţii de alimentare în zece ţări. OMV deţine OMV Petrom în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO