Companii

Ramona Jurubiţă, Country Managing Partner KPMG România, a fost realeasă la conducerea Consiliului Investitorilor Străini

Ramona Jurubiţă, Country Managing Partner KPMG...

Autor: Roxana Rosu

11.06.2020, 16:15 295

Consiliul Investitorilor Străini (FIC) a reales-o pe Ramona Jurubiţă, Country Managing Partner KPMG România, în funcţia de preşedinte al asociaţiei, echipa de conducere fiind completată de cei doi vicepreşedinţi, Eric Stab, Preşedinte & CEO Engie România, şi de Cristian Secoşan, CEO Siemens România.

De asemenea, Daniel Anghel, membru în Board-ul PwC şi Tax and Legal Services Leader, deţine funcţia de trezorier.

”Vom continua să ne aducem contribuţia la construirea unei economii reziliente, diversificate şi cu valoare adăugată ridicată pentru România. Reconfigurarea investiţiilor la nivel global şi regional reprezintă o platformă pe baza căreia FIC poate îndeplini două roluri cruciale pentru a ne asigura că ţara noastră este percepută ca fiind o destinaţie atractivă investiţiilor. În primul rând, ca investitori deja prezenţi în România, suntem foarte buni ambasadori pentru a contribui la promovarea ţării ca fiind o destinaţie atractivă pentru investiţii. Trebuie să fim conştienţi că România este şi va continua să fie în competiţie cu ţările din jur pentru atragerea acestor investiţii şi prin urmare, o abordare proactivă, atât din partea autorităţilor, cât şi a mediului de afaceri este mai mult decât necesară. În al doilea rând, experienţa, dorinţa şi implicarea noastră în construirea unor relaţii bazate pe dialog şi transparenţă cu autorităţile, reprezintă un punct de pornire important pentru a fi folosit în elaborarea unor politici publice solide ce ar stimula atât continuarea investiţiilor companiilor deja prezente în România, dar şi atragerea potenţialelor investiţii străine directe în România”, a declarat Ramona Jurubiţă.

Prioritatea FIC în perioada următoare va viza rolul investiţiilor ca sursă importantă pentru o relansare economică sustenabilă, punând în acelaşi timp în balanţă şi nevoile de finanţare ale României pe termen scurt şi mediu.

Consiliul Investitorilor Străini (FIC) are, începând din luna mai, un nou Comitet Director care include 15  membri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO