Companii

Rareş Mărculeţ, CFO, farmaciile DONA: Acum avem 320 de farmacii proprii şi aproape 30 de farmacii în regim de franciză. Dorim să ne dezvoltăm în principal în oraşele mai mici, în care nu avem prezenţă

ZF Health&Pharma Summit'22

Rareş Mărculeţ, CFO, farmaciile DONA: Acum avem 320 de...

Autor: Alexandra Cepăreanu

27.09.2022, 15:25 154

Farmaciile DONA, care deţine în prezent un număr de 320 de farmacii proprii şi aproape 30 de farmacii deschise în regim de franciză, are în plan extinderea la nivel naţional, vizând oraşe mai mici în care nu este încă prezentă, a spus Rareş Mărculeţ, CFO, farmaciile DONA, în cadrul conferinţei ZF Health&Pharma Summit'22.

„Ne dorim să creştem în continuare în special în oraşele în care nu suntem. Ne dorim să creştem, ne propunem o dezvoltare echilibrată. Avem parteneri instituţii finanţatoare care sunt alături de noi. Ne dorim o dezvoltare măcar în linie cu piaţa, vrem să fim mai agresivi pe partea de distribuţie, pentru a lua din cota de piaţă a competitorilor”, a spus Rareş Mărculeţ.

„Performanţa unei farmacii depinde foarte mult de colectivul din cadrul acesteia. Dacă farmaciştii au grijă să fidelizeze pacienţii, să îi consilieze, pacienţii revin. E importantă relaţia personală între oameni şi farmacişti.”

 
 

Ce a mai spus Rareş Mărculeţ

Preţul unei licenţe pentru deschiderea unei farmacii depinde de oraş dar şi de mărimea oraşului. Un preţ minim ar fi de zeci de mii de euro, iar un preţ maxim depăşeşte 500.000 euro.

Activăm într-un business unde 70% din vânzări sunt produse cu preţ plafonat. Şi era bine dacă făceam business la dobânzi de 2% şi inflaţie de 1%, dar, din păcate, avem alt context economic. Traversăm o perioadă în care presiunea pe orice linie operaţională este mare. Mixul de vânzare în piaţă s-a schimbat în ultimele 12 luni mai ales, cele mai mari creşteri au fost pe vânzările de medicamente inovative, dar o consilieră bună în farmacii aduce plus valoare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO