Companii

RATB introduce plata prin SMS la abonamentele pe o zi

RATB introduce plata prin SMS la abonamentele pe o zi

Autor: Mirabela Tiron

24.04.2012, 14:14 1038

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) va introduce din 26 aprilie plata prin SMS pentru abonamentele de o zi, aceasta fiind o nouă modalitate de plată a călătoriilor cu mijloacele de transport în comun.

"Printr-un singur SMS la numărul 7456, disponibil în reţelele de telefonie mobilă Orange şi Vodafone, călătorii vor putea achita contravaloarea unui abonament de o zi, valabil pe toate liniile de transport urban. Plata poate fi efectuată de pe orice tip de telefon mobil", potrivit oficialilor companiei..
Preţul este de 9,6 lei, acelaşi cu cel plătit la punctele de vânzare RATB.

Înainte de momentul urcării în vehiculele RATB, călătorii vor trimite un SMS, cu textul A, la numărul 7456. În câteva secunde, vor primi un mesaj, care va conţine un cod ce va confirma efectuarea tranzacţiei. Obligaţia călătorilor este de a păstra SMS-ul pe toată durata zilei, până la expirarea valabilităţii abonamentului. Siguranţa plăţii prin SMS este garantată de platforma de operare, care este prevăzută cu un mecanism antifraudă, potrivit oficialilor RATB.
"Dorim să venim în sprijinul călătorilor noştri, oferindu-le acest nou instrument de plată, accesibil, rapid şi comod. Aceasta este o altă etapă, pe care RATB o parcurge în cadrul unui program mai amplu, de optimizare a ofertei de transport şi de creştere a calităţii serviciilor oferite publicului călător", potrivit lui Viorel Popescu, directorul general al RATB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO