Companii

Ratele la dezvoltator câştigă teren. „Piaţa apartamentelor de peste 100.000 de euro este mai stabilă decât Prima casă“

Andreea Comşa, managing director al Premier Estate: Cu toate că programul Prima casă este în prezent blocat, piaţa rezidenţială a avut un început de toamnă dinamic.

Andreea Comşa, managing director al Premier Estate: Cu toate că programul Prima casă este în prezent blocat, piaţa rezidenţială a avut un început de toamnă dinamic.

Autor: Bogdan Alecu

11.10.2016, 07:00 2571

Peste 40% din clienţii apartamentelor din ansamblurile rezidenţiale Asmita Gardens din Văcăreşti şi Ibiza Sol din Pipera au preferat în septem­brie să cumpere imo­bilele plătind rate direct la dezvoltator, în defavoarea unui credit de la o bancă, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară Premier Estate Management. Compania a intermediat vânzarea a 37 de apartamente în valoare de peste 4 milioane de euro în ansamblurile rezidenţiale Asmita Gardens şi Ibiza Sol.

„În cadrul proiectului Asmita Gardens am vândut inclusiv în rate la dezvoltator pe trei ani. Cu toate că ratele la dezvoltator sunt pe o perioadă scurtă, funcţionează. Sunt clienţi din middle şi top management, alături de antreprenori şi avocaţi care preferă să plătească în trei ani în loc să contracteze un credit bancar“, a spus Andreea Comşa, managing director al Premier Estate.

În cele două proiecte cele mai căutate apartamente au fost cele cu 3 camere (70%), urmate de apartamentele cu 2 camere (18%) şi de cele cu 4 camere (12%). Gradul de ocupare în ambele proiecte a ajuns în prezent la aproximativ 75-80%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO