Companii

Ratiu continua investitiile pe platforma fostei uzine Aro, desi mai multe contracte nu s-au concretizat

Ratiu continua investitiile pe platforma fostei uzine Aro, desi mai multe contracte nu s-au concretizat

In cursul anului trecut Landmark Management a demolat 100.000 de metri patrati de cladiri, terenul aferent, de 23 de hectare, fiind eliberat pentru constructia unor noi hale de productie ce vor fi configurate in functie de cerintele clientilor.

18.03.2009, 14:24 201

Nobel Plastiques este filiala a Nobel Automotive si este furnizor pentru Automobile Dacia. "Toate discutiile pe care le-am avut nu s-au concretizat din cauza conjuncturii economice. Toate companiile se arata acum prudente in privinta planurilor si a fondurilor proprii", a declarat Sergiu Filip, director executiv al Landmark Management. Compania Landmark Management este detinuta de omul de afaceri Nicolae Ratiu.

Sergiu Filip a adaugat ca cererile insumate ale companiilor interesate de spatii industriale in Campulung Industrial Park, erau de 50.000 - 60.000 de metri parati, circa jumatate din suprafata halelor functionale in prezent. Anterior Filip declarase ca sase companii sunt interesate de spatii in parcul industrial.
Compania a aratat ca in 2008 a investit aproape 3 milioane de euro pentru constructia unui sediu administrativ, renovarea unor hale de productie si reabilitarea unei parti a infrastructurii de alimentare cu gaze naturale si apa.
"Dispunem de fonduri pentru pregatirea platformei. Criza financiara nu va dura o vesnicie, iar clientii vor reveni la un moment dat. De aceea vom investi si in acest an 1,5 milioane de euro pentru reabilitarea parcului", a spus Filip.
In cursul anului trecut Landmark Management a demolat 100.000 de metri patrati de cladiri, terenul aferent, de 23 de hectare, fiind eliberat pentru constructia unor noi hale de productie ce vor fi configurate in functie de cerintele clientilor.
"Am remodelat parcul si am demolat jumatate din cladiri, iar suprafata eliberata este pregatita pentru un greenfield. Cererea va reveni cand conditiile de creditare se vor imbunatati, pentru ca aceste companii au nevoie de finantare pentru a isi realiza planurile", a spus Filip.
Landmark Management are la Campulung 70 de angajati care lucreaza la reabilitarea parcului. Compania are in proiect un al doilea parc industrial, ce va fi construit langa orasul Turda si este pozitionat in vecinatatea viitorului tronson de autostrada Gilau - Campia Turzii si a viitorului drum expres.
Suprafata parcului industrial va fi de 25 de hectare, iar compania se afla in prezent in faza de obtinere a aprobarii pentru planul de urbanism zonal.
"Este un proiect greenfield 100%. Investitiile initiale, pentru infrastructura sunt de aproape 2,5 milioane de euro, iar proiectul se va desfasura pe masura ce se vor concretiza cererile", a spus Filip. Terenul de 25 de hectare a fost achizitionat treptat, in urma cu mai mult de un an, de la proprietari privati.
Filip conduce si compania Turda Development, detinuta tot de Nicolae Ratiu, care in urma cu doi ani a preluat fosta fabrica de bere Ursus din Turda unde trebuia sa construiasca un centru comercial cu o suprafata de 15.000 de metri patrati. Investitia urma sa ajunga la 15 milioane de euro. Potrivit lui, acest proiect a fost inghetat momentan pana la revenirea cererii de spatii comerciale.
 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO